Osijek
ZAVRŠILA ISTRAGA O SMRTI OSJEČKE LAVICE

Inspektorat zaključio da je lavica dobila adekvatno liječenje
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Vijest o eutanaziji 14-godišnje lavice iz osječkog zoološkog vrta potresla je u listopadu prošle godine osječku i hrvatsku javnost, ponajviše zbog činjenice da je nesretna životinja prije smrti prolazila kroz agoniju, na čijem je vrhuncu odgrizla trećinu vlastitog stopala. Na temelju napisa u nekim medijima da je lavica tako skončala zbog nemara djelatnika zoološkog vrta, Udruga Prijatelji životinja podnijela je u studenome prošle godine kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu protiv Uprave Zoološkoga vrta.


Iz Unikoma su jučer poslali priopćenje u kojem stoji da je nadzor Državnog inspektorata zaključio da su liječenje i terapija koji su se primjenjivali na lavici obavljeni u skladu s pravilima veterinarske struke.


"Temeljem niza neistinitih medijskih napisa o zanemarivanju i neadekvatnom liječenju ženke lava koja je eutanazirana tijekom listopada 2020. godine i koje su dodatno potencirane prijavom Udruge Prijatelji životinja Državnom inspektoratu RH, obavještavamo javnost kako je nadzor Državnog inspektorata RH proveden 15. siječnja. 2021. godine.(...)
Inspekcijom je utvrđeno da je uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrđeno kako su liječenje i terapija koji su se primjenjivali na ženki lava obavljeni u skladu s pravilima veterinarske struke. Osim toga, daje se nedvosmisleno mišljenje kako su pritužbe određenog dijela javnosti u potpunosti neutemeljene te se u zaključku mišljenja Državnog inspektorata RH eksplicitno postavlja pitanje svrhe i namjere prijave koja je utemeljena na netočnim i, u nekim medijima, jednostranim izvještajima." I. Alilović
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike