Osijek
CRNA TOČKA U JOSIPOVCU

Ponovno sudar kod školskog parkirališta
Objavljeno 20. siječnja, 2021.

Pristigle su nam fotografije iz Josipovca, snimljene jučer ujutro na glavnoj, Osječkoj ulici ispred osnovne škole. Dogodilo se ono na što su predstavnici Vijeća mjesnog odbora, ali i u Gradskom vijeću oporbeni vijećnici HDZ-a upozoravali - to je prostor koji nije dobro riješen te je zbog neuvjetnog izlaza s parkirališta ispred škole potencijalno mjesto prometnih nezgoda. Upravo kao što se dogodilo u utorak, svom srećom samo s materijalnom štetom.

- Postojeće stanje je neuvjetno, ovdje automobili nemaju ni dovoljno parking mjesta, ali ni manevarskog prostora i dosta se nezgodno uključiti u promet na Osječku ulicu. Postoji idejni projekt za novi parking i apeliram, posebice na gradonačelnika Ivana Vrkića, koji je senzibilan prema djeci jer i on ima unuke, da u idući rebalans uvrsti ovaj projekt - govorio je u listopadu prošle godine Milan Opačak, vijećnik u Gradskom vijeću, u ime Temeljnog ogranka HDZ-a Josipovac kada je apelirao da se među sredstvima koja će biti dijelom još jednog ovogodišnjeg rebalansa proračuna Grada Osijeka osiguraju sredstva za izgradnju parkinga ispred Osnovne škole Josipovac.

Upravo tada nagovijestio je da se svake godine ponavlja ovakva situacija što zbog slabije vidljivosti, što zbog snijega i lošijih uvjeta za vožnju.

- To se upravo i dogodilo, ponavljam, ne prvi put. Svom srećom i sad je završilo samo s materijalnom štetom, ali u nezgodi su bili automobili koji su vozili djecu u školu. Kako je ovo i glavna ulica kroz naš Josipovac, svaka nezgoda izaziva i zastoj u odvijanju prometa. A opet, ponavljam, sve je to ispred škole - kaže Opačak, te dodaje kako i ovaj put apelira na gradsku vlast, ne kao političar i gradski vijećnik, nego kao roditelj i mještanin, a u ime roditelja i djelatnika škole.

Dario KUŠTRO
POSTOJI PROJEKT NOVOG PARKIRALIŠTA
Na jesenkoj konferenciji za novinare pokazalo se da postoji i gotov projekt novog parkirališta s 15 mjesta i prijedlog bolje izvedene pristupne ceste koji su planirani na prostoru ispred škole. Projekt je vrijedan 120 tisuća kuna, no tada je rečeno kako on josipovačkim roditeljima i djeci “vrijedi kao milijun i pol”. Ta su sredstva već bila uvrštena u gradski proračun u kapitalne projekte, ali su zbog situacije s koronom skinuta. Opačak je tada kompromisno izjavio kako su u Josipovcu spremni zauzvrat pričekati s izgradnjom kružnog toka na raskrižju Bizovačke i Osječke.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike