Crna kronika
NEPOPRAVLJIVI 25-GODIŠNJAK

Recidivist dobio 25 dana zatvora
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
U četvrtak, 14. siječnja oko 15 sati policijski službenici Policijske uprave zagrebačke tijekom kontrole i nadzora prometa na autocesti A11, zaustavili su osobni automobil krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak. Provedenim nadzorom utvrđeno da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje to jest prije položenog vozačkog ispita. S obzirom da se radi o recidivistu, isti je uhićen, a potom prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 25 dana.

Policijski službenici su jučer oko 12,55 sati u Industrijskoj ulici u Puli zaustavili automobil Hyundai, pulske registarske oznake, kojim je brzinom kretanja od 107 km/h upravljao 61-godišnjak, na mjestu gdje je ograničenje brzine 70 km/h. Osim što se u naselju kretao velikom brzinom utvrđeno je da je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,24 promila. Muškarac je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u posebnim prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna od osam tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Jučer, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je jedan vozač osobnog automobila koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Prilikom nadzora prometa u 23,14 sati, u Belom Manastiru, zaustavljen je 49-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,65 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U srijedu, 20. siječnja, u popodnevnim satima provesti će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja pješaka i oduzimanje prednosti prolaska pješacima. 
Sandra Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJSKA AKCIJA USMJERENA NA BRZINU

Za 6 sati uhvaćeno 105 brzih vozača

LEŽALA JE U CESTI OD DRUGOG SVJETSKOG RATA

U Tvrđi uništena zaostala granata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana