Osijek
U NOĆNOM POHODU VANDALA NA METI SE PONOVNO NAŠAO VRTIĆ "IVANČICA"

Pročelje unakaženo govorom mržnje
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
U utorak ujutro roditelje koji su svoje mališane doveli u gradske jaslice i vrtić "Ivančica" u Donjem gradu na ulazu u objekt zateklo je neugodno iznenađenje - pročelje unakaženo govorom mržnje, ustaškim znakovljem i prostotama! Fotografije ružnog prizora odmah su se raširile društvenim mrežama, a slučaj vandalizima odmah je prijavljen i policiji iz koje potvrđuju kako se traži počinitelj. "Dana 19. siječnja prijepodne Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je dojavu voditeljice Dječjeg vrtića o ispisanim grafitima neprimjerenog sadržaja na vrtiću. Obavljen je očevid te su izvidi u tijeku", poručuju iz PU osječko-baranjske.


Iz Uprave Dječjeg vrtića Osijek i Grada Osijeka slučaj nisu htjeli komentirati pa ostaje nerazjašnjeno može li se očekivati uklanjanje ružnih grafita bar za prvu ruku kakvom "vatrogasnom" mjerom. Naime, pročelje ovog gradskog predškolskog objekta, upravo zbog kontinuiranog djelovanja vandala, hitno treba potpunu obnovu. Što je skandalozno s obzirom na to da je riječ o prvom vrtićkom objektu u Osijeku koji je obnovljen po načelima energetske efikasnosti 2004. godine tako da da čuva i štedi toplinsku energiju desetljećima.
Dječji vrtić Osijek godišnje prosječno potroši 100 tisuća kuna na sanaciju vanjskih dijelova svojih jedinica. I to, kako se godinama upozorava, u prvom redu zbog raspuštenih osnovaca koji se u dvorištima dječjih vrtića okupljaju u večernjim satima i iz zabave uništavaju imovinu. I.Sl.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike