Sport
NK OSIJEK NIJE ZAVRŠIO ZIMSKO TRGOVANJE

Tko će još stati na lijevu stranu, ovisit će o novcu
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
Nakon razgovora s čelnicima kluba Bjelica će krenuti u dovođenje lijevog beka

Prometno je bilo u redovima osječkog prvoligaša posljednjih dana boravka na pripremama u Rovinju. U osječku su svlačionicu nakon iskusnog napadača Mihreta Topčagića stigla još dva nova imena, bočni igrač Mato Miloš i veznjak Petar Brlek.

No dogodile su se i neke stvari koje će bijelo-plave ostaviti aktivnima oko ulaznih transfera do samog kraja zimskog prijelaznog roka. U Kinu je otišao jedan od najstandardnijih igrača, stoper Ante Majstorović, koji je zajedno s kapetanom Miletom Škorićem činio jedan od najboljih stoperskih tandema lige. Osim toga, trener Nenad Bjelica odlučio je prekrižiti Brazilca Talysa zbog kršenja klupske discipline. Iskreno, nije to preveliko iznenađenje, jer je među njima dvojicom zaiskrilo već u finišu jesenskog dijela sezone, kada je Brazilac bio dobio "ukor pred isključenje".

Potraga za lijevim bekom
Te promjene otvorile su pitanje u kojem će se smjeru kretati daljnje aktivnosti osječkog kluba na zimskom "mercatu". Prije svega jer je Bjelica ostao na samo jednom ljevaku u zadnjoj liniji, Mariju Jurčeviću. Stoga nije teško zaključiti da će trener bijelo-plavih do kraja prijelaznog roka pokušati dovesti još jednog lijevog beka.

- To nam je u ovom trenutku svakako prioritet jer smo ostali samo na Jurčeviću. Imam nekih ideja i opcija koga bismo mogli dovesti, ali prije negoli krenem u akciju, moram sjesti s čelnim ljudima kluba i vidjeti kakvim financijskim sredstvima raspolažem. Igrači koje imam na radaru, naravno, imaju različite cijene, pa će angažiranje jednog od njih prije svega ovisiti o našim financijskim mogućnostima - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Dakle, uskoro se može očekivati novo ime na lijevom boku, jer ono što Bjelica zamisli ubrzo i ostvari, pitanje je samo s koliko će novca raspolagati. Treba znati da mađarski vlasnici nisu skloni rasipništvu, kako bi se to dalo zaključiti iz špekulacija koje su se u javnosti pojavljivale oko nekih transfera. Dokaz tomu je što ni cijela odšteta od Majstorovićeva transfera neće ići u budžet za pojačanja, nego će se njezin najveći dio iskoristiti za potrebe tekućeg poslovanja. Ipak, Bjelica vjeruje kako će mu vlasnici omogućiti određeni iznos za dovođenje lijevog beka.

Zanimanje za Grezdu
U ovom trenutku to je jedina meta koju ima Bjelica, ali ne znači da će tako i ostati. Prijealzni rok traje do 15. veljače, a do tada se još štošta može promijeniti. Odlazak Majstorovića otvorio je pitanje njegova nasljednika u srcu obrane, Osijek je na pripremama u Rovinju u tri susreta inkasirao sedam pogodaka, ali Bjelica nije zabrinut zbog toga i u ovom trenutku ne traži novo rješenje za stoperske pozicije. - Stoper nam nije prioritet. Ne, nisam zabrinut zbog dosta primljenih pogodaka jer smo puno rotirali u obrani, a neke su momčadi, poput Struma, već bile u završnoj fazi priprema. Na poziciji stopera imamo dovoljno rješenja pa ću im dati priliku za dokazivanje u prva tri-četiri kola nastavka prvenstva. Ako se nakon toga pokaže potreba za dovođenjem novog stopera, reagirat ćemo. Već sam rekao kako će sve buduće aktivnosti u zimskom prijelaznom roku isključivo ovisiti o tome hoće li nas još poneki igrač napustiti - zaključio je Bjelica.

Čini se kako je u ovom trenutku najbliži odlasku Eros Grezda, koji se tek vratio nakon ozljede. Za njega ima zanimanja, a Osijek bi ga bio spreman posuditi ili prodati. No to je posao koji još nije izvjestan...

Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike