Regija
RADOVE POSLALA 104 AUTORA

Marini Galinović prvo mjesto za poeziju na natječaju Mlada pera
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
VINKOVCI - U organizaciji udruge Mlada pera iz Čakovca održan je literarni natječaj ‘’Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju’’ na koji su 104 autora od 8 do 18 godina poslala 632 rada.

Sudionik natječaja mogao je poslati pjesme, prozne radove ili oboje. Nakon zaključenja natječaja žiri je pregledao radove i odabrao tri autora - jednog koji je pisao prozu, jednog koji je pisao poeziju i jednog koji je poslao oboje. Njihovi će radovi biti objedinjeni u jednoj knjizi, čije će tiskanje biti financirano. Najbolji vrtuljak poezije i proze poslala je Magdalena Blagec iz Donje Stubice, najbolji vrtuljak proze poslala je Ana Fišer iz Osijeka, a najbolji vrtuljak poezije Marina Galinović iz Vinkovaca.

- Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada vidite da ste postigli nešto ovako veliko, a tek vam je 16 godina, kada vam najbolja prijateljica kaže da je zaplakala od sreće i ponosa. Sva ta podrška obitelji, profesorice, puno mi znači - rekla je Marina Galinović.

Sve tri odabrane autorice dobit će po 30 primjeraka zajedničke knjige koju će ilustrirati Ika Tomljenović Vitez. Cijeli projekt sufinanciran je novcem Međimurske županije i brojnim donacijama građana.

Žiri je odlučio još posebno pohvaliti Ivonu Grginčić iz Barilovića, Doru Kovačević iz Bošnjaka i Petru Vinković iz Petrinje, koje će dobiti priznanje udruge Mlada pera. M.K.
Možda ste propustili...

VELEUČILIŠTE POŽEGA MIJENJA VIZUALNI IDENTITET SVOJE PLEMENITE KAPLJICE

Rudinske glave na etiketama vina

PRIHVAĆENA INICIJATIVA ŽUPANIJSKOG VIJEĆNIKA MANDIĆA:

OŠ L. Botića bit će OŠ Ivana Tišova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOCIRALI JU POMOĆU APLIKACIJE

Ukradeni mobitel tri ulice dalje našli kod starice na štakama

2

VUKOVARCI JOŠ IMAJU DVOSTRUKI PRIJEVOZ

Grad Čazmatransu počeo slati kazne

3

NOVA OBRAZOVNA MOGUĆNOST

Uz studij, smjer fizioterapije i u srednjoj školi