Regija
RADOVE POSLALA 104 AUTORA

Marini Galinović prvo mjesto za poeziju na natječaju Mlada pera
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
VINKOVCI - U organizaciji udruge Mlada pera iz Čakovca održan je literarni natječaj ‘’Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju’’ na koji su 104 autora od 8 do 18 godina poslala 632 rada.

Sudionik natječaja mogao je poslati pjesme, prozne radove ili oboje. Nakon zaključenja natječaja žiri je pregledao radove i odabrao tri autora - jednog koji je pisao prozu, jednog koji je pisao poeziju i jednog koji je poslao oboje. Njihovi će radovi biti objedinjeni u jednoj knjizi, čije će tiskanje biti financirano. Najbolji vrtuljak poezije i proze poslala je Magdalena Blagec iz Donje Stubice, najbolji vrtuljak proze poslala je Ana Fišer iz Osijeka, a najbolji vrtuljak poezije Marina Galinović iz Vinkovaca.

- Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada vidite da ste postigli nešto ovako veliko, a tek vam je 16 godina, kada vam najbolja prijateljica kaže da je zaplakala od sreće i ponosa. Sva ta podrška obitelji, profesorice, puno mi znači - rekla je Marina Galinović.

Sve tri odabrane autorice dobit će po 30 primjeraka zajedničke knjige koju će ilustrirati Ika Tomljenović Vitez. Cijeli projekt sufinanciran je novcem Međimurske županije i brojnim donacijama građana.

Žiri je odlučio još posebno pohvaliti Ivonu Grginčić iz Barilovića, Doru Kovačević iz Bošnjaka i Petru Vinković iz Petrinje, koje će dobiti priznanje udruge Mlada pera. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike