Sport
HALIL JAGANJAC NAKON DEBIJA NA SP-U

Pamtit ću ovu utakmicu, nadam se da će ih biti puno
Objavljeno 17. siječnja, 2021.
Lino Červar nakon Japana, a uoči Angole bio je prisiljen mijenjati roster. Umjesto ozlijeđenog Luke Cindrića, koji se već vratio u Barcelonu, uvrstio je iskusnog srednjeg vanjskog NEXE-a Janka Kevića. Na dan utakmice s Angolom uvrstio je i drugog "groma među kaubojima". Marina Šipića zamijenio je Halilom Jaganjcem. Mladi lijevi vanjski NEXE-a zaigrao je u završnici susreta s Angolom. Debi na Svjetskom prvenstvu pamtit će i po lijepom pogotku.


- Pun sam dojmova nakon debija na Svjetskom prvenstvu. Stvarno sam presretan. Puno mi ovo znači. Želim zahvaliti izborniku i suigračima. Mi najmlađi ovdje se predivno osjećamo, svi nas bodre, svi su mi čestitali na pogotku. Bilo je jako napeto gledati utakmicu s klupe. Zamalo sam nokte počeo gristi, ali je na kraju super završilo. Pamtit ću ovu utakmicu jer je ovo bio moj debi za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da će još biti puno utakmica za Hrvatsku - rekao je Halil Jaganjac, koji je na poziciji lijevog vanjskog mijenjao Marka Mamića.


Mamića smo konačno vidjeli i opuštenog u napadu.


- Bila nam je potrebna pobjeda i dobra utakmica nakon ne baš sjajne utakmice protiv Japana. Trebala nam je pobjeda i zbog promjena u rosteru, ozljeda, svega što se događa ovdje. Valjda smo sada ušli u turnir i valjda će sve biti dobro. Srednji vanjski su nam dobro organizirali napad, dobro vodili nas vanjske igrače. Martinović je odlično odigrao, pivoti također, Peša sjajno na golu. Nismo mu puno pomogli u obrani, ali bio je na visokoj razini.


Vratar Hrvatske na kraju je proglašen igračem susreta.


- Prvo poluvrijeme malo smo se mučili, drugo poluvrijeme bilo je bolje. Protiv takvih, "divljih" ekipa potrebno je više utakmica i očito više snimki i analiza. Svaka pobjeda je važna, ali za sljedeću utakmicu moramo se još bolje pripremiti i prikazati još bolju igru od ove. Nadam se i vjerujem kako ćemo se samo dizati kroz turnir - rekao je Pešić.


Ponovno je odličan u napadu bio Ivan Martinović. Potvrda kako Hrvatska dobiva velikog desnog vanjskog.


- Svaku ću utakmicu pamtiti u Egiptu. Meni je ovo san. Čim sam zabio jedan-dva gola, odmah je bilo lakše. U prvom poluvremenu bio je grč pa smo u svlačionici rekli da trebamo uživati na Svjetskom prvenstvu. Pobijedili smo i, vjerujem, spremni čekamo Katar.


Naš najučinkovitiji igrač bio je Ivan Čupić.
- Teško je igrati protiv ovakvih ekipa. Igraju duboko, agresivno, prvo poluvrijeme opet smo se mučili, promašili smo nekoliko zicera. Utakmica traje 60 minuta i znali smo da će doći naših pet minuta. Igrali smo gol po gol i u drugom poluvremenu vratili smo se u igru. Sljedeća je utakmica za dva dana, idemo dalje. Treba nastaviti pobjeđivati. Jedan ili 101 razlike - rekao je Čupić. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike