Regija
POTPISANI UGOVORI

Spomen-dom i spomen-soba
Objavljeno 17. siječnja, 2021.
VIROVITICA

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s predsjednikom HVIDRA-e Virovitica Mirkom Poljancem ugovore o partnerstvu na projektima uređenja spomen-sobe Domovinskog rata te izgradnje Spomen-doma hrvatskih branitelja.

Natječaji za sufinanciranje navedenih projekata, a za koje je zeleno svjetlo dalo i Ministarstvo hrvatskih branitelja, očekuju se uskoro te će ih Grad u partnerstvu s HVIDR-om prijaviti za sufinanciranje.

- Spomen-soba i prije se nalazila u Gradskom muzeju te će sada ponovno biti uređena, a njezino otvaranje u planu je početkom proljeća ove godine. Soba će biti smještena sklopu postava ‘‘Povijest grada i dvorca‘‘ te će na taj način posjetiteljima biti prikazana uloga Virovitice u stvaranju suvremene hrvatske države - rekao je gradonačelnik Kirin.

Za drugi projekt, a riječ je o izgradnji Spomen-doma hrvatskih branitelja na lokaciji zgrade bivše šumarije u Masarykovoj ulici, u tijeku su pripreme za izradu projektne dokumentacije.

- Ovaj prostor bit će muzejsko-izložbeno-edukacijski, ali i mjesto u kojemu će svoj dom imati sve braniteljske udruge s područja Virovitice, ured Ministarstva hrvatskih branitelja i druge institucije vezano uz branitelje - zaključio je gradonačelnik Kirin. V.G.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAFAEL SPAJIĆ ISPUNIO OBEĆANJE

Humani street nogometaš stipendirat će kuharicu

2

GRADIT ĆE “AUTOCESTU BUDUĆNOSTI”

Brzi internet dobit će 5613 kućanstava u osam općina

3

ČLANOVI GRADSKOG ODBORA ODLUČILI:

Davor Miličević kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Županje