Regija
“SUPER JE BITI RAZLIČIT” U DJEČJEM VRTIĆU VUKOVAR II

Za potencijalno darovitu djecu tjedna igraonica
Objavljeno 17. siječnja, 2021.
VUKOVAR

U sklopu projekta "Super je biti različit" razvijen je novi program rada za potencijalno darovitu djecu, a Dječji vrtić Vukovar II formirao je stoga tim u kojem su psiholog, pedagog, odgojitelj i ravnatelj sa zadatkom izrade konkretnog programa rada.

Cilj je osigurati sistematiziranu i kontinuiranu podršku potencijalno darovitoj djeci u svim etapama rada, doznaje se iz vrtića. Program je verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Testiranja djece obavio je psiholog, korišteni su testovi općih sposobnosti i testovi kreativnosti za testiranje stvaralačkih sposobnosti, a testirana su sva djeca polaznici vrtića u dobi od pet godina do polaska u školu, ukupno njih 72, pri čemu ih je 11 ostvarilo iznadprosječne rezultate i bit će uključeni u program. Provođenje programa ostvarivat će se kroz kraći prilagođeni program odnosno igraonicu koja će se realizirati jednom tjedno u trajanju od 60 minuta. Program će realizirati dva odgojitelja koja su završila edukaciju u Stručno razvojnom centru "Bistrić" u Zagrebu, uz psihologa. Poseban aspekt u kreiranju okruženja bio je osiguravanje bogate ponude i dostupnosti materijala, pribora i didaktičkih sredstava, kao i potreban namještaj za opremanje prostorije u kojoj će se program provoditi.

Sva sredstva osigurana su iz projekta "Super je biti različit". S.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike