Regija
VINKOVAČKE ŠKOLE SPREMNE ZA NASTAVU

Zbog Banovine će vježbati evakuaciju
Objavljeno 18. siječnja, 2021.
VINKOVCI

Sve je spremno u vinkovačkim osnovnim i srednjim školama za početak nastave u ponedjeljak. Prostor i sredstva pripremljeni su i osigurani su svi uvjeti za nesmetano odvijanje nastave, kažu ravnatelji. Priznaju da su, bar većina njih, priželjkivali odvijanje nastave prema modelu A, no potpuno su se prilagodili odlukama Ministarstva, gradskog i županijskog Stožera i HZJZ-a jer shvaćaju u kojim će se prilikama, posebice, zdravstvenim, odvijati nastava. Zbog potresa u Banovini planiraju i vježbe evakuacije.

Epidemiološka situacija povoljnija je u OŠ Antuna Gustava Matoša, a ravnatelj Dario Dragun napominje kako tijekom praznika nisu prikupljali podatke, ali prema informacijama od učitelja stanje je poprilično dobro. Planirane su i vježbe evakuacije, čime će početi nastava u školama u potresom pogođenim mjestima.

- U našoj se školi vježbe evakuacije provode prema Zakonu o zaštiti na radu minimalno jednom u dvije kalendarske godine. U nas je običaj i češće, vježbu smo proveli prošle godine, a svakako ćemo odraditi sve prema uputama MZO-a. U školi je učenicima na raspolaganju školski psiholog koji sa stručnim timom provodi radionice u kojima se obrađuju teme skrbi o sebi, svome mentalnom zdravlju, vršnjačkim odnosima i slično – kaže Dragun.

U nekim školama nisu planirane vježbe evakuacije prvi dan, ali će biti tijekom polugodišta. M.F.
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike