Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Mogu li Brokeri u Gorici do prvog pozitivnog ishoda u ovoj godini?
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
Prošla je godina zaključena pobjedom protiv Zaboka u Gradskom vrtu, bila je to ujedno i uspješna premijera novog trenera košarkaša s Drave, Stipe Šarlije. Novi kalendarski ciklus nije, pak, otvoren prema željama Vrijednosnica Osijek. Na gostovanju kod Zadra Brokeri su bili na pragu senzacije, koja je ipak izostala. A onda je stigla prva utakmica u 2021. u kojoj je trebalo osvojiti bodove i u njoj su Osječani zakazali. Protiv Furnira se previše osciliralo, na kraju je stigla i kazna u obliku neplaniranog poraza. On se čak zamalo i izbjegao, ali kada moraš vijati zaostatak od 18 poena, tada se teško može računati na sretan završetak.

- Zabrinjava me kako smo odradili prvo poluvrijeme protiv Furnira, kojem smo dopustili da se postavi kao gazda na našem parketu. Kada smo se donekle konsolidirali, tada smo već bili u velikom zaostatku. Pokušali smo sve nadoknaditi, podignuli smo razinu, prije svega defenzivnu, stigli i nadomak preokreta, ali što vrijedi kada su bodovi otišli u Zagreb - priča Šarlija, kojem nije lako na klupi jedinog slavonskog premijerligaša. Promjene u momčadi, koja i dalje daje isti broj igrača koji mogu u ozbiljnu rotaciju, ostavile su traga, ali svjestan je Šarlija da nema vremena za plakanje. Treba što je prije moguće ostvariti pozitivan rezultat, ali do njega se neće lagano stići u sljedećoj utakmici. U sklopu 18. kola HT Premijer lige, VROS u nedjelju (HTV2, 17 sati) gostuje kod Gorice, koja je trenutačno druga u poretku te ima četiri pobjede u nizu.

- U Zadru smo pokazali da možemo igrati protiv momčadi iz samog vrha poretka, no to nas je možda i malo zavaralo prije sljedeće utakmice. Naravno da u svakoj tražimo pozitivan ishod, pokušat ćemo i u Gorici biti ravnopravan takmac. No, prije svega, ne smije nam se ponoviti izdanje iz prvog dijela protiv Furnira - smatra Šarlija.

Utakmice 18. kola igraju se od četvrtka do nedjelje. Rundu su otvorili - Zadar - Sonik Puntamika (102:63), u petak su igrali Šibenka - Alkar, a u subotu će na parket Zabok - Hermes Analitica. Dan poslije, osim u Gorici, igraju Split - Furnir i Cibona - AO Škrljevo.
N. Benčina
Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike