Regija
ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Očekivane uštede u potrošnji energije su oko 76 posto godišnje
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
VINKOVCI

Među brojnim završenim projektima u Vinkovcima uspješno je priveden kraju i projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora Vinkovci vrijednog ukupno 11.066.834,15 kuna, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Sve je krenulo s novom ovojnicom, kamenom vunom debljine 10 centimetara oko cijele škole i školske dvorane. Dobili smo i novi krov s izolacijom i napokon nema više prokišnjavanja, s čime smo se susretali zbog dotrajalosti crijepa, a bitna je promjena i u kotlovnici, gdje je stavljen novi kondenzacijski kotao. Naših 465 učenika raspodijeljenih u 23 odjela ovim je projektom dobilo puno kvalitetnije uvjete školovanja, zbog svih parametara koji utječu na dječju koncentraciju - rekao je Damir Burić, ravnatelj škole.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u pratnji suradnika obišao je školu te istaknuo kako je cilj bio da sve škole postanu energetski učinkoviti objekti kako bi osigurali primjerene uvjete i znatnu uštedu sredstava koja će prenamijeniti u obrazovanje i programe za djecu.

Prema riječima Josipa Romića, voditelja projekta, rezultat energetske obnove odražavat će se na smanjenje potrošnje energije za grijanje i hlađenje na godišnjoj razini od 75,99 posto.

Nakon obnove dviju škola u tijeku su još radovi na zgradama Arhiva i Hrvatskog sokola, a svi ti projekti imaju zajedničke ciljeve – uštedjeti energiju, zaštititi okoliš i poboljšati gospodarsku situaciju u Vinkovcima. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike