Regija
GRAD SLATINA I HRVATSKE ŽELJEZNICE POMAŽU STUDENTIMA

Do obrazovnih centara
putuju besplatno
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
SLATINA

Provodeći proaktivnu politiku demografske obnove i nastojeći što je moguće više olakšati mladim ljudima s područja grada studiranje u obrazovnim centrima, Grad Slatina će u suradnji s tvrtkom Hrvatske željeznice Putnički prijevoz d.o.o. i tijekom ove akademske godine nastaviti redovitim studentima sufinancirati troškove javnog prijevoza vlakom.

Svim redovitim studentima koji podnesu zahtjev Gradu Slatini, ili su to već učinili prošle akademske godine, bit će sufinanciran prijevoz vlakom u punom iznosu redovite mjesečne karte i u 2021. godini, što će im osigurati besplatan prijevoz vlakom.

Redovitim studentima Grad će sufinancirati troškove prijevoza također i prilikom kupnje pojedinačne karte, ali u iznosu od pedeset posto od redovite cijene prema cijenama Hrvatskih željeznica na dan kupnje prijevozne karte. No budući da će i Hrvatske željeznice tim studentima odobriti popust također u iznosu pedeset posto od redovite cijene pojedinačne karte, i ti će redoviti studenti putovati besplatno.

Mjesečne karte studenti će moći kupiti samo na putničkoj blagajni željezničkog kolodvora u Slatini, a pojedinačne karte na putničkim blagajnama gdje prodaju obavljaju zaposlenici Hrvatskih željeznica.

Studenti koji su do sada koristili sufinanciranje i od ranije imaju potvrdu o sufinanciranom prijevozu Grada Slatine, odnosno profil "Student Grada Slatine", za nastavak besplatnog prijevoza moraju produžiti svoje iskaznice te predočiti samo potvrdu o upisanoj akademskoj godini, što znači da ne moraju dostavljati novu potvrdu Grada. Studenti koji prvi put koriste sufinanciranje moraju imati, osim dokaza o upisanoj akademskoj godini, i potvrdu o sufinanciranom prijevozu, koju će im na zahtjev izdati Grad Slatina.

Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Slatine primjenjivat će se od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, ili do iskorištenja sredstava koje je za tu svrhu u iznosu od 200 tisuća kuna osigurao Grad Slatina. P. Žarković
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike