Crna kronika
STARI ZNANAC POLICIJE

Prekaljeni lopov po kućama krao tehniku, piće...
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
Mladi je Vukovarac, ove i prošle godine, krao iz kuća svojih sugrađana koji su bili odsutni

Zbog serije provala i krađa po obiteljskim kućama na području Vukovara, policija je uhitila 27-godišnjeg Vukovarca koji je, neslužbeno se doznaje, otprije poznat policiji po istim i sličnim nedjelima. Uhićen je nakon što su, naime, policijski službenici Policijske postaje Vukovar opsežnim kriminalističkim istraživanjem razriješili nekoliko imovinskih kaznenih djela na području Vukovara.

Utvrdili su tijekom kriminalističkog istraživanja kako je 27-godišnjak još 24. lipnja prošle godine iskoristio odsutnost 59-godišnje vlasnice, provalio u njezinu obiteljsku kuću u Radničkoj ulici i ukrao monitor za računalo, telefon, ručni sat, nakit i novac. Nadalje, u noći 22./23. prosinca 2020. godine također je iskoristio odsutnost ukućana iz obiteljske kuće 68-godišnjaka u Ulici Jelene Kotromanić, pa je iz nezaključane pušnice ukrao veću količinu suhomesnatih proizvoda. Od 9. do 11. siječnja ove godine provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Izidora Kršnjavog, vlasništvo 52-godišnjaka koji boravi u Australiji, a ukrao je suhomesnate proizvode, zimnicu, alkoholna pića, pribor i opremu za ribolov. "Ukupna materijalna šteta počinjena tim kaznenim djelima iznosi više tisuća kuna", naveli su iz policije.

Osumnjičeni 27-godišnjak je u petak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela krađe i teške krađe. Slučaj će preuzeti nadležno državno odvjetništvo, a s obzirom na to da je i otprije poznat po sličnim nedjelima, 27-godišnjaku prijeti i zatvorska kazna u vjerojatnom sudskom postupku koji će uskoro, ako se podigne optužnica, uslijediti.

Jednu su krađu ovih dana uspjeli razriješiti i policajci Policijske postaje Belišće. Kako stoji u policijskom priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, prošle subote u trgovačkom centru u Valpovu tada nepoznati lopov je ukrao više od 2000 kuna iz novčanika 60-godišnje žene. Kada je uočila da nema novca u novčaniku, žena je pozvala policiju, čiji su djelatnici obavili očevid i dali se u potragu za lopovom. Njihovo je istraživanje dalo rezultata, pa je za krađu nekoliko dana poslije osumnjičena 46-godišnja žena koja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Za sada se ne zna je li ukradeni novac pronađen ili ga je 46-godišnjakinja između krađe i trenutka kada je uhvaćena uspjela potrošiti.

Sanja Butigan
recidivist
POZNAT JE

OTPRIJE PO

KRAĐAMA
UHIĆENI LOPOVI S PODRUČJA KUTINE
Sisačko-moslovačka policija privela je četiri muškarca koje sumnjiči da su unatrag godinu dana na području Popovače, Velike Ludine i Kutine počinili 13 provala, od kojih tri u pokušaju. Osumnjičeni u dobi od 22, 24, 26 i 36 godina provaljivali su u garaže, vikendice, kuće i skladišta trgovina. Krali su razni alat, kućanski namještaj, plinske boce, kućanske aparate i druge stvari, a iz skladišta trgovina krali su cigarete. Ukupna šteta počinjena provalama procijenjena je na 58.000 kuna, a sva četvorica će zbog teških krađa biti kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Kaznenu prijavu dobila je i 75-godišnja žena koja je 5. siječnja u Koprivnici u trgovini ukrala novčanik s novcem i dokumentima.
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura