Novosti
HRVATSKI CRVENI KRIŽ INTENZIVNO POMAŽE NA PODRUČJU POGOĐENOM POTRESOM

Najveća je potreba za grijalicama, toplom odjećom, obućom, dekama...
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
Hrvatski Crveni križ intenzivnim aktivnostima i dalje pomaže na području pogođenom potresom, a trenutno se skrbi o 25.000 građana. Do sada je, kako navode u priopćenju, podijeljeno 1557 grijalica, 1841 deka, 110 agregata, više od 1600 paketa dječje hrane i opreme te više od 216 paketa za životinje, uza svu ostalu humanitarnu pomoć, te se svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć.


"Stanovnici potresom pogođenog područja bore se s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike, zbog čega timovi Hrvatskog Crvenog križa svakodnevno pružaju individualnu pomoć, a do sada je pruženo više od 5500 usluga psihosocijalne podrške. Uz individualnu podršku, posjete mobilnih timova i telefonsku podršku, osobito su važne aktivnosti koje se provode za najmlađe (uz poštovanje epidemioloških mjera). Na dan 14. siječnja 2021. godine na ime apela za pomoć stradalima u potresu uplaćeno je 67.564 donacija u ukupnom iznosu od 43.039.603,76 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno je 89.689 poziva u vrijednosti od 560.556,25 kuna (uključujući PDV i naknadu teleoperatora)", navode iz Crvenog križa te dodaju kako je, s obzirom na vremenske uvjete, trenutno najveća potreba za grijalicama, a koje se mogu donirati u najbliže društvo Crvenog križa, koje će ih raspodijeliti na potresom pogođenom području.


Uz navedeno, aktualna je potreba za agregatima, produžnim kabelima, ceradama, najlonom i plamenicima. S obzirom na zahlađenje, veća je potreba za toplom odjećom i obućom te dekama. Z.R.
Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

Najčitanije iz rubrike