Mozaik
POZNATA OSJEČKA VILA RITMA I BEATA

Aklea izdala live verziju
svog hita “Shika Shika”
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
"Gdje god se okrenem gore neki stari obrasci kako bi napravili mjesto novima. Moja ekipa i ja potpuno smo spremni za jedan postapokaliptički show", riječi su kojima mlada putujuća glazbenica, Osječanka Aklea Neon, najavljuje live izvedbu svojeg novog hita "Shika Shika". U sklopu novih (35 mm) Sessions, čiji je idejni i izvedbeni pokretač Mislav Mesek, ova autentična glazbenica ponovno iznenađuje, ovog puta gutačima vatre i vatrenim nimfama.

- Već sam nekoliko puta zinula pred genijalnim performansom Vodoriga. Obožavam kad me netko svojom umjetnošću tako dječje oduševi - izjavljuje Aklea, za koju je već na ovogodišnjoj Dori bilo jasno da je predvodnica jednog novog plemena kad je izvela svoju pjesmu "Zovi ju mama" uz dosad neviđeni show i svirku na biljkama. Njezin svježi afrofuturistički hit "Shika Shika" nemoguće je žanrovski svrstati dok iz zvučnika izlazi bombastična elektronska magija s afromotivima.

Posebnost osječke vile ritma i beata je to što nastupa kao one-girl-band, no u ovom Sessionu ju na basu podržava Klaada, producent elektronske glazbe i akademski kontrabasist koji je zaslužan za produkciju Akleine najnovije pjesme kao i ekohimne "Zovi ju mama". Podsjetimo, spot za "Shika Shika" izišao je u prosincu i radi se o majstorskom videouratku svjetske produkcije, oko kojeg se okupila ekipa kreativaca na čelu s Tomislavom Štefanacem, Markom Pavićem - Marošem i Marinom Nekićem. T.K.
Možda ste propustili...

FILM “THE BRIDE!”

Christian Bale kao Frankenstein

25. GODINA MJUZIKLA “MAMMA MIA”

Björn Ulvaeus na obljetnici grupe ABBA

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix