Mozaik
DUGOOČEKIVANI NASLOVI KOJE ĆEMO GLEDATI U 2021. GODINI

Vrhunski filmovi: Mnogi novi naslovi, ali i niz nastavaka hitova
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
Sastavili smo popis najiščekivanijih naslova predviđenih za objavljivanje u 2021., u nadi da će većina doći na veliko platno

Osvrtanje na filmove čiji smo izlazak očekivali prošle godine prava je lekcija o tome kako se brzo stvari mogu promijeniti. Uza sve što se događalo, 2020. bit će zapamćena po velikoj filmskoj suši zbog pandemije koronavirusa, koja je mnoge potencijalne blockbustere prisilila na odgode. Međutim, budući da je cjepivo stiglo i s obzirom na to da su se filmski studiji do sada uvelike prilagodili tzv. novom normalnom, vjerovati je da će nadolazeća ostvarenja sedme umjetnosti, vjerojatno uz poneki pomak, održati svoje datume. Stoga smo sastavili popis najiščekivanijih naslova predviđenih za objavljivanje tijekom 2021., uz nadu da ćemo ih što više uspjeti pogledati na velikom platnu.

Sjajni "Nomadland"
Animirani film "The Spongebob Movie: Sponge On The Run" stiže 2. veljače i donosi novu avanturu najpoznatije spužve na svijetu, koja će nasmijati cijelu obitelj. Nakon što njegov najbolji prijatelj puž Slavko nestane, Spužva Bob i Patrik napuštaju Bikini dolinu, jedini dom koji poznaju, i kreću u nepoznato kako bi ga spasili.

Treće dugometražno ostvarenje kinesko-američke filmašice Chloé Zhao "Nomadland", s fantastičnom Frances McDormand u glavnoj ulozi, izlazi 19. veljače. Film prati udovicu u njezinim šezdestima koja odluči živjeti nomadskim životom nakon što izgubi sve zbog krize 2008. Ona svoj kombi pretvori u mobilni dom te kreće na put golemim prostranstvom američkog Zapada.

Anthony Hopkins u naslovnoj je ulozi drame "The Father", čiju redateljsku palicu drži francuski pisac, dramatičar i filmaš Florian Zeller. Film stiže 26. veljače, a njegova radnja bavi se pitanjem promjena koje se događaju u starosti. Hopkins tumači lik 80-godišnjeg Anthonyja, koji iz inata živi sam te odbija sve njegovatelje koje mu šalje njegova kći.

Nastavak priče o afričkom princu Akeemu koji otkriva Ameriku, "Coming 2 America", premijerno će biti prikazan 5. ožujka. Šarmantnog princa fikcionalne afričke kraljevine Zamunda ponovno će utjeloviti slavni 59-godišnji holivudski komičar Eddie Murphy, a ulogu njegova bliskog prijatelja i suradnika Semmija ponovit će 64-godišnji Arsenio Hall.

"No Time To Die", 25. zaredom, ujedno i najskuplji naslov iz popularne franšize James Bond, s budžetom od 250 milijuna dolara, možemo očekivati 2. travnja. Bit će to peti i posljednji nastup Daniela Craiga kao tajnog agenta 007, uz kojega će uloge u filmu ostvariti i Rami Malek kao glavni negativac Safin, Léa Seydoux, Christoph Waltz, Naomie Harris i Ralph Fiennes.

Premijera je filma "A Quiet Place Part II", nastavka hit-horora u režiji Johna Krasinskog, 23. travnja. Nakon što joj je uništen siguran dom, obitelj Abbott kreće u daljnje istraživanje nepoznatog svijeta u kojem čak i najmanji zvuk znači smrt. U borbi za opstanak pokušavaju pronaći druge preživjele te proširiti svoja saznanja o tome kako ubiti misteriozna stvorenja koja ih teroriziraju.

U akcijskom filmu "Black Widow" (7. svibnja), sa Scarlett Johansson u naslovnoj ulozi, studio Marvel predstavlja Natashu Romanoff kao Crnu udovicu, koja se suočava s mračnim dijelovima svoje smrtnosti kada se pojavi opasna urota povezana s njezinom prošlošću. Potaknuta nezaustavljivom silom, ona se mora baviti svojom poviješću kao špijunka i prekinuti odnose iz vremena prije nego što je postala Osvetnica.

"Ghostbusters: Afterlife" naziv je novog nastavka legendarnog ostvarenja iz 80-ih. Glumačka ekipa filma, koji stiže 11. lipnja, uključuje Carrie Coon kao samohranu majku, Finna Wolfharda kao njezina sina, Mckennu Grace u ulozi njezine kćeri i Paula Rudda kao učitelja, a vraćaju se i originalne Ghostbusters zvijezde Bill Murray, Dan Aykroyd i Sigourney Weaver.

Najmlađi će na svoje doći 2. srpnja, kada izlazi "Minions: The Rise of Gru". Radnja prati priču ranih godina Grua, dok je bio slatki nadobudni superzlikovac koji pokušava dokazati svoju zloću grupi odraslih osoba. Malci, njegovi odani žute sluge, pomažu mu u nastojanjima da se dokaže cijelom svijetu tako što zajedno s njime kradu skupocjeni kamen.

Istoga dana premijeru će doživjeti nastavak akcijskog filma "Top Gun", koji je 1986. osvojio gledatelje diljem svijeta. Naslovljen je "Top Gun: Maverick". Toma Cruisea ponovno ćemo gledati u ulozi Petea "Mavericka" Mitchella. On je sada instruktor koji podučava novu generaciju pilota, među kojima je i Bradley Bradshaw, inače sin njegova pokojnog prijatelja Goosea, lika iz originalnog filma.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena LeBron James u svom novom dresu Tune Squada pojavit će se, pak, u dugoočekivanom nastavku igrano-animirane uspješnice "Space Jam" (1996.). U glumačkoj ekipi nalaze se i Don Cheadle te Sonequa Martin-Green, a cameo uloge ostvarit će NBA zvijezde Klay Thompson, Anthony Davis, Damian Lillard i Chris Paul. "Space Jam: A New Legacy" očekujemo 16. srpnja.

Konačno i "Dune"
Harley Quinn i mnoga druga poznata lica vraćaju se 6. kolovoza u samostalnom nastavku akcijskog spektakla "Suicide Squad". Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Peter Capaldi, Sylvester Stallone, Viola Davis i Jai Courtney čine itekako zanimljivu glumačku postavu nadolazećeg filma "The Suicide Squad", čiju je redateljsku palicu preuzeo James Gunn.

Nova ekranizacija popularnog romana Agathe Christie "Death on the Nile", s Kennethom Branaghom, koji se nakon "Murder on the Orient Express" iz 2017. vraća kao redatelj i detektiv Hercule Poirot, stiže 17. rujna. Priča je to o neuzvraćenoj strasti i opasnoj ljubomori koje povezuju kozmopolitsku skupinu besprijekorno uglađenih putnika. Kartu za ubojito putovanje Nilom, među ostalima, ugrabili su Gal Gadot, Letitia Wright, Russell Brand i Annette Bening.

Kakav je remake filma "Dune", u režiji Denisa Villeneuvea, saznat ćemo 1. listopada. Radnja prati Paula Atreidesa iz kuće Atreides, koji s obitelji stiže na pustinjski planet Arrakis, gdje žele preuzeti vodstvo od kuće Harkonnen i brigu o proizvodnji začina... Glavnu ulogu tumači Timothée Chalamet, a gledat ćemo i Rebeccu Ferguson, Oscara Isaaca, Charlotte Rampling, Josha Brolina, Stellana Skarsgårda i Javiera Bardema.

Za 19. studenoga predviđen je izlazak filma "Mission: Impossible 7". U najnovijem nastavku superpopularnog akcijskog serijala, u ulozi neuništivog tajnog agenta Ethana Hunta, ponovno je Tom Cruise. Svoje će uloge reprizirati i Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby i Henry Czerny, a od novih lica tu su Shea Whigham, Esai Morales, Hayley Atwell i Pom Klementieff.

Jedan od najiščekivanijih filmova godine zasigurno je “The Matrix 4” u režiji Lane Wachowski. Prema riječima glavnog glumca Keanua Reevesa, novi nastavak znanstvenofantastične franšize, koji izlazi 22. prosinca, bit će inspirirajuća ljubavna priča. Poznato je i kako se radnja filma neće vraćati u prošlost pa obožavatelji ne trebaju očekivati prequel.

Danijel Miklić
nesigurno
ODGAĐANJE

PREMIJERA

JE MOGUĆE
Možda ste propustili...

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike