Mozaik
OBJAVLJEN JE NOVI SINGL “TUŽNA” S ALBUMA “MEANDRI”

Putokazi završili igrani film
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
Putokazi predstavljaju novi singl s četrnaestog, od kritike hvaljenog, albuma "Meandri". Kao peta postaja ujedno i netom završenog igranog filma u formatu omnibusa, singl "Tužna" uistinu je tužna pjesma.

- Kome je do istine zna, prigrliš li život, prigrlio si i bol. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga izgubio u fizičkom ili čuvstvenom svijetu. Svi smo uronjeni u veliku životnu vodu u pokretu, koja meandrira zavojima na kojima protječemo i punimo vrijeme svoje fizičke pojavnosti - ističu Putokazi.

Kao igrani film u formatu omnibusa, novi uradak Putokaza skup je različitih čitanja na temu smrti i prolaznosti talentirane mlade umjetnice, redateljice Gee Rajić, koja za "Tužnu" kaže: "Tužna je metafora dvojakog putovanja, onog prije i poslije smrti. Odlazak je simbolički predstavljen hodom i vlakom. Hod je alegorija slobodne volje, donošenja odluka i biranja vlastitog puta, a vlak predstavlja predodređen, pasivan odnos."

U videu, koji je sniman u unutrašnjosti Istre, Vele Drage i Limskog kanala, sudjeluju Antonela Brenko i djevojčica Ema Šuran. Legendarni riječki Putokazi svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus “Meandri”, predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan. T.K.
Svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus “Meandri”, predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan
Najčitanije iz rubrike