Sport
ČEKA SE SAMO POTPIS UGOVORA

Osijek bi za Majstorovića mogao dobiti oko dva milijuna eura
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
Stoper NK Osijek do kraja tjedna trebao bi potpisati s kineskim klubom

Ante Majstorović još uvijek je nogometaš Osijeka, ali prema svemu sudeći, još samo kratko vrijeme. Pregovori između osječkog kluba i kineskog Šangaj SIPG-a nisu dovršeni, ali dovoljno su daleko odmaknuli da se može zaključiti kako je pitanje dovršetka transfera samo pitanje vremena.


Glavnina posla praktički je odrađena, 27-godišnji stoper dogovorio je svoju stranu uvjeta s kineskim superligašem, a i ponuda koja je stigla u Gradski vrt u okvirima je onoga s čim bi Osijek bio zadovoljan za svog standardnog prvotimca i dokapetana. Novac nitko ne želi spominjati dok transfer ne bude gotov, ali neslužbeno, Osijek bi za svojega stopera od Kineza mogao dobiti oko dva milijuna eura odštete. Ili nešto malo više od dva milijuna. To znači da neće biti rušenja klupskog rekorda koji je prošle zime postavio također branič Boško Šutalo. Tih pet milijuna, koliko je Atalanta platila za mladog hrvatskog reprezentativca, danas je nekako nerealno očekivati za bilo koga iz Gradskog vrta, ne samo zato što je talijanski prvoligaš u cijeni Šutala platio i njegov potencijal, a ne samo trenutačnu vrijednost, nego i zbog činjenice kako je pandemija koronavirusa koja već godinu dana koči cijeli svijet "uneredila" i sportsko tržište, pa čak i ono kinesko. Većina klubova muku muči s punjenjem proračuna, bitno su smanjeni prihodi i u takvoj situaciji i transferi su u većini slučajeva niži. Ipak, kineska je ponuda dovoljno dobra da se Nenad Bjelica uoči nastavka sezone prihvati djelomične rekonstrukcije obrane, čiji je Majstorović cijelo vrijeme boravka u Gradskom vrtu bio neizostavni član. Donekle je to i rizik, pred nastavak borbe za trofeje ostati bez pouzdane karike, no u svemu ovome u obzir treba uzeti i činjenicu da je u nekim situacijama praktički nemoguće zadržati igrača. Kada mu stigne ponuda za nekoliko puta veća primanja, koja mu aktualni klub ne može ponuditi, tada je gotovo svakom klubu na svijetu ostala jedino opcija za sebe izvući što je moguće povoljniju odštetu. To je slučaj i s ovim Majstorovićevim transferom, a što je potvrdio i sam Bjelica, referirajući se i na neka svoja prijašnja iskustva.


- Danas u svijetu nije lako dobiti ponudu za igrača, a kad je dobijete procjenjujete je li to dovoljno ili ne. S druge strane i igrač dobije ponudu kojoj mi ne možemo konkurirati. Je li onda normalno takvog igrača ostaviti za četiri puta manje novca, i imati ga kao trener ili sportski direktor na duši ako mu se nešto dogodi? Gdje god sam bio trener, uvijek kada je igrač imao kvalitetnu ponudu koja je zadovoljavala klub, ja bih mu izišao ususret i on bi odlazio iz kluba. Uvijek. Igrači dobivaju ponude koje su nekad i nemoralne, i moraš se tome prilagoditi. Naravno da se klub štiti, pa tako i mi isto štitimo naše interese. Transfer je na putu da se riješi, iako nekad i na najmanjem detalju zna zapeti - pojasnio je Bjelica, ne otkrivajući i hoće li se odmah za Majstorovića potražiti zamjena na tržištu, ili će se to napraviti iz unutarnjih rezervi.
U svakom slučaju, očekuje se kako bi se transfer trebao dovršiti do kraja rovinjskih priprema, što znači do sutra, a jasno je da iz tog razloga Majstorović neće ni igrati preostale dvije pripremne utakmice.


Goran Roguljić
Danas provjera protiv Kopra
Nogometaši Osijeka danas će odigrati drugu prijateljsku utakmicu u Rovinju. Nakon uvodnog odmjeravanja snaga protiv Sturma, suparnik bijelo-plavih danas će biti slovenski Koper, a susret počinje u 14 sati. Za razliku od prve provjere na pripremama, kada je minutažu raspodijelio ravnopravno gotovo svim raspoloživim igračima, trener Nenad Bjelica za današnji se dvoboj odlučio na drugačiji pristup. Naime, bijelo-plavi imaju utakmicu i u subotu, posljednjeg dana istarskih priprema i to protiv mađarskog MOL Fehervara, pa je jasno kako se igrači neće opterećivati dva dana uzastopce. Tako bi protiv četvrtoplasirane momčadi slovenske Prve lige trebali zaigrati igrači iz, uvjetno rečeno, drugog plana, dok će ogled s Mađarima poslužiti i kao "generalka", što znači da će u njemu krenuti igrači koje Bjelica trenutačno vidi kao najbliže početnoj postavi na početku nastavka prvenstva, sljedećeg petka protiv Lokomotive.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike