Regija
ZA JAN-SPIDER SUPERIOR TASTE AWARD

Svjetske nagrade za hrvatske čajeve
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
PITOMAČA - Jan-Spider grupa Pitomača povezani je poslovni sustav specijaliziran za uzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja i opremanje čajeva koji se proizvode na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja. Spider grupa je nadaleko i naširoko poznat hrvatski proizvođač čajeva te dobitnik već niza cijenjenih nagrada i priznanja za svoje proizvode, a nova je nagrada stigla ovih dana. Naime, Naturavita čajevi "Naranča, cimet, kurkuma" te "Đumbir i limun" Spider grupe osvojili su Superior Taste Award medalje koje International Taste Institute svake godine dodjeljuje najboljim prehrambenim proizvodima na svijetu. U kategoriji "čaj" hrvatski proizvođač čaja Jan-Spider d.o.o. za svoj brand Naturavita osvojio je Superior Taste Award za čak dva svoja čaja: "Naranča, cimet i kurkuma" te "Đumbir i limun".

– Čaj "Naranča, cimet, kurkuma" jedan je od najpopularnijih Naturavita okusa koji osvaja prvim gutljajem. Taj napitak je prepoznatljiv po slatkoj zimskoj aromi. Osim svog neodoljivog mirisa i okusa, odličan je saveznik protiv prehlade, gripe i bronhitisa zbog bogatstva vitaminima C, B1, B9 i A te kalijem, kalcijem i vlaknima. Čaj "Đumbir i limun", koji se također nalazi među najpopularnijim čajevima, odlikuje se snažnom aromom i osvježavajućim mirisom. Za đumbir možemo reći kako je riječ o korijenu magičnih svojstava, a uz dodatak limuna, voća koje je prava riznica vitamina C, nastaje glavni zaštitnik našeg imuniteta. Osim što je fantastičnog okusa, čaj ispunjava energijom i jača organizam – kažu iz Jan-Spidera.

U International Taste Institute evaluaciju okusa provode neovisni profesionalni stručnjaci. Proizvode ispituje više od 200 kuhara i sommeliera iz najprestižnijih europskih kulinarskih udruga. Članovi žirija odabrani su zbog dokazanog iskustva u kušanju te davanju konstruktivnih povratnih informacija. Njihovi talenti su prepoznati na raznim natjecanjima kuhara i sommeliera, kao i od strane renomiranih institucija poput Le Guide Michelin ili Gault & Millau.

- Upravo zbog tih činjenica ova nagrada je za nas iznimno značajna i posebna te nosi poseban motiv za daljnji predan rad u proizvodnji naših čajeva na koje smo iznimno ponosni - poručili su iz Jan-Spider grupe. V.G.
Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike