Novosti
UMRLA JEDNA OSOBA

U VSŽ 37 novih pozitivnih – 12 posto od testiranih
Objavljeno 14. siječnja, 2021.

Od 303 testirane osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 37 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 30 pozitivnih na PCR testiranju, a 7 na brzom antigenom testu.Umrla je jedna osoba. Ohrabruje što se nastavlja trend smanjenja postotka novooboljelih prema broju testiranih pa je danas 12 posto što je malo više nego dan ranije, ali osjetno manje nego prije dva  ili više tjedana. Šest oboljelih je iz Vinkovaca, po 4 su iz Vukovara, Iloka i Bršadina, po 3 osobe su iz Županje i Gunje, po 2 iz Babine Grede, Nuštra i Privlake te po 1 osoba iz Borova, Drenovaca, Ivankova, Trpinje, Markušice, Mohova i Tovarnika.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih je 8 069 od kojih je 7 712 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 170 osoba.

Trenutno su u županiji 54 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 303 osobe te je ukupno do sada testirano 36 544 osoba.

U samoizolaciji je 571 osoba. Iz sustava zdravstva je pozitivno 18, a 7 ih je u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedeno je ukupno 159 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.). Zbog nepoštivanja Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, policijski službenici su protiv pravne osobe za ugostiteljstvo, usluge i trgovinu u Vinkovcima i odgovorne osobe u pravnoj osobi podnijeli optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. točke 10. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, navodi se u policijskom izvješću. Naime, policijski službenici su za 14 stolova ispred ugostiteljskog objekta na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima zatekli ukupno 31 osobu koje su se nakon upozorenja policijskih službenika razišli, čime je prestalo daljnje činjenje prekršaja.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je sedam kršenja mjere samoizolacije. (mf)