Sport
OSJEČANKE VEČERAS U AKCIJI

Treba dobiti Zagreb s 20 ili više poena
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
Premijer liga košarkašica nastavlja se 23. siječnja, kada kreću utakmice u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, no prije nastavka treba odraditi zaostale utakmice, one koje zbog koronavirusa u redovima pojedinih ekipa nisu igrane u predviđenom terminu.


Jedan, ali vrlo vrijedan zaostatak čeka i košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek, koje će biti u akciji na domaćem parketu. Večeras (četvrtak) od 19 sati u osječkoj SD Jug gostuje ekipa Zagreba, bit će to sudar sastava koji se bore za mjesto u Ligi za prvaka. Osječanke su trenutačno treće u ukupnom poretku, ali u komfornijoj situaciji su Zagrepčanke koje su u prvom ovosezonskom susretu dobile Mursu VROS s čak 19 poena razlike (72:53), pa sada "brokerice" moraju pobijediti s 20 ili više poena razlike.


- Čeka nas vrlo težak posao, ali ne treba gubiti nadu. Mi, ako pobijedimo s 20 ili više poena, večeras ćemo osigurati mjesto u Ligi za prvaka, a u slučaju da dobijemo susret, ali s manjom razlikom, nije još sve izgubljeno. Onda moramo čekati ishod iz dvoboja između Zagreba i Trešnjevke 2009 - kaže trener osječkih "brokerica" Goran Gunjević, koji je svjestan da nije lako pobijediti Zagreb s visokom razlikom, ali on je uvijek optimist.


- Nama je najvažnije večeras dobiti utakmicu, po mogućnosti s onom razlikom koja nam treba. Ako ne možemo do "plus 20", onda je važno samo pobijediti i nadati se da će Trešnjevka 2009 u nedjelju svladati Zagreb - dodao je Gunjević, kojem smo spomenuli da bi u nedjelju na meniju mogla biti "zagrebačka kuhinja", u kojoj se Trešnjevka neće previše truditi za bodove.


- Sve je moguće, ali jednostavno ne želim razmišljati u tom smjeru. Mi smo zdravi, spremni, željni visoke pobjede, svjesni smo kakav je ulog u večerašnjoj utakmici i pokušat ćemo zaustaviti Zagreb i ostvariti tu pobjedu s kojom bi smo osigurali nastup u razigravanju za prvaka države.
Iz skupine Sjever u Ligu za prvaka sigurno idu Trešnjevka 2009 i Medveščak, treći putnik će se tražiti između Murse Vrijednosnica Osijek i Zagreba. U osječkim redovima "živi" nada kako će povratak u elitni razred hrvatske ženke košarke okruniti razigravanjem za prvaka. Bila bi to najbolja nagrada za "mursašice" koje po kvaliteti sastava i dosad prikazanom nisu zaslužile mjesto u Ligi za ostanak. I. Liović
20

poena je razlika s kojom Osječanke sanjaju pobijediti Zagreb
Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike