Sport
ZIMSKA TRGOVINA

Mato Miloš nije igrao neko duže vrijeme, ali Bjelica mu vjeruje
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
Osijek za 27-godišnjeg desnog bočnog nije morao platiti odštetu jer je Puljanin stigao kao slobodan igrač

Vezani članci

DESNI BOČNI OSIJEKA NA POSUDBU U MAĐARSKU

Grgić kod Zekića

Mato Miloš novi je igrač NK-a Osijek te bi u bijelo-plavom dresu trebao igrati idućih godinu i pol. Za 27-godišnjeg desnog bočnog osječki klub nije morao platiti odštetu jer je Miloš od ljeta prošle godine slobodan igrač.

Tada mu je istekao ugovor s portugalskim Desportivo Avesom, koji je na kraju te sezone ispao iz tamošnje Prve lige, a potom zbog financijskih problema bio izbačen i u treći rang. Miloš je u Desportivo Avesu proveo dvije sezone, ukupno odigrao 24 utakmice, od čega 17 prošle sezone. Tamo je stigao iz Benfice, čiji je član bio jednu sezonu, ali nije odigrao ni minute za slavni lisabonski klub nego je bio proslijeđen na posudbu u poljsku Lechiju Gdansk. Karijeru je započeo u Rijeci, u HNL-u je igrao i u Cibaliji i Istri 1961, a u inozemstvu još u talijanskoj Serie B za Sienu 1904, Perugiju i Speziju. Upravo u ovom potonjem klubu, sadašnjem članu Serie A, igrao je pod vodstvom Nenada Bjelice koji je tada dobro upoznao njegove mogućnosti. Miloš je jučer uspješno prošao liječnički pregled i potom potpisao jednoipolgodišnji ugovor te će se pokušati nametnuti Bjelici i izboriti se za prvu postavu. Realnost je da ipak stiže prvenstveno kao jačanje konkurencije na mjestu desnog bočnog, koje za sada čvrsto drži Igor Silva, no jasno je kako će Miloš pokušati istisnuti Brazilca iz udarne momčadi.

Inače, novi desni bek bijelo-plavih prošao je sve mlađe uzraste u hrvatskoj reprezentaciji, zaigrao je i u A momčadi pod izbornikom Antom Čačićem, u svibnju 2017. kada je Hrvatska u prijateljskom susretu u Los Angelesu svladala Meksiko (2:1), a priliku dobili uglavnom igrači iz domaćeg prvenstva.

- Prvo želim zahvaliti svima, naročito treneru Bjelici, na ovom transferu. Ponosan sam i sretan što ću nositi dres bijelo-plavih i što ću biti dio ove velike obitelji, jednog kluba poput Osijeka s velikom tradicijom, jer znamo što on znači za Slavoniju. Poziv Osijeka bio je jednostavno onaj koji se ne odbija. Jedva čekam početi s dečkima trenirati, izići na teren i dati sve od sebe, igrati za bijelo-plave. Znam više od 50 posto igrača, sve su super dečki i osjećam se kao da sam tu godinama, svi su me prihvatili kao da sam cijelo vrijeme s njima. Sve je pozitivno, nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate i na kraju svi biti sretni - rekao je Miloš u svojoj prvoj izjavi kao član Osijeka.

Jasno je da je s njegovim dolaskom bio zadovoljan i čovjek koji je i odradio sav posao s Osijekove strane, strateg bijelo-plavih nije štedio komplimente na račun svog novog igrača, kojeg je već trenirao.

- Drago mi je jako da je Mato s nama, znam ga od mog vremena u Speziji. Jako je zahvalan igrač, pošten, vrlo karakteran, upotrebljiv na nekoliko pozicija, i na desnom i lijevom beku, ali i desnom i lijevom krilu, iako je njegova prirodna pozicija desnog beka. Odlaskom Alena Grgića otvorila se mogućnost i potreba dovođenja jednog igrača te smo jako brzo reagirali. Zna i on mene kao trenera te mu je bilo drago što sam se javio i stvarno smo to jako brzo sve realizirali. Tamo je Mato igrao i desnog i lijevog beka, Serie B je teška liga, a u njoj je odigrao više od 60 utakmica. Nakon Istre ostvario je i lijep transfer u Benficu, imao i nastup za hrvatsku reprezentaciju. Vrlo je kvalitetan igrač, ali, i ono što puno puta kažem, i vrlo karakteran i pošten igrač - naglasio je Bjelica nakon odrađenog još jednog transfera ove zime.

Goran Roguljić
Oko Brleka još traju pregovori
I dalje se čeka potvrda dolaska Petra Brleka, koji još nije riješio svu papirologiju sa svojim trenutnim klubom. Naime, kao što smo već i pisali, njegov prelazak iz Genoe ne bi trebao uopće biti upitan, čeka se tek na usuglašavanju svih detalja oko raskida suradnje Brleka i talijanskog kluba. Poznato je da Talijani često svoje transfere, zbog sređivanja bilanci, najprije dogovore kao posudbu s kasnijim otkupom, pa je i to dio dogovora koji se mora postići.
promenada
PROMETNO JE U ROVINJSKOJ BAZI BIJELO-PLAVIH
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike