Regija
KORONAVIRUS OVE GODINE ODGODIO MEMORIJAL

Prisjetili se hrvatskog branitelja Željka Ercega-Lujze
Objavljeno 13. siječnja, 2021.

Već nekoliko godina u siječnju Zajednica udruga i članova HVIDR-e VPŽ organizira memorijalni turnir za umrlog hrvatskog branitelja i dugogodišnjeg reprezentativca županijske HVIDR-e u disciplini viseća kuglana Željka Ercega-Lujzu.

Koronavirus je ove godine  odgodio i ovaj memorijal, no u društvu Željkove supruge Ivanke Erceg, članovi županijske HVIDR-e na čelu s predsjednikom Matom Bubašem, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, čelnici orahovačke HVIDR-e uz pripadnike ostalih županijskih braniteljskih udruga, danas su, kada bi Željko proslavio svoj 63. rođendan, obišli njegovo grobno mjesto na groblju u Čačincima i odali mu počast.

- Memorijal za našeg Lujzu ne možemo održati, ali sjećanje na njega i odavanje mu dužne počasti ne smije izostati. Hvala načelniku Mališu koji nam se pridružio i posebna zahvala gospođi Ivanki Erceg, Željkovoj supruzi kojoj izražavamo najdublju sućut. Znamo koliko je Željko dao za svoju Domovinu, bio je ranjen, a kao hrvatski vojni invalid i član HVIDR-e bio je ponos svog mjesta i županije gdje god bi došao. Neka mu je vječna slava i hvala  – rekao je predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš te dodao:  "I dalje želimo organizirati ovogodišnji memorijal, i to ćemo i učiniti čim nam epidemiološke mjere to dozvole jer to Željku dugujemo i to je ono najmanje što za njega možemo učiniti".

Načelnik Mirko Mališ naglasio je kako su Čačinci ponosni na svog hrvatskog branitelja: "Željko je bio veliki ratnik i domoljub, svoje Čačince i Hrvatsku je neizmjerno volio i zato je ovaj današnji čin minimalan, ali od sveg srca".

Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike