Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

"Brokeri" odrađuju seriju zaostataka, prvi na redu Furnir
Objavljeno 13. siječnja, 2021.
Riječ je o utakmici koja je bila na programu u sklopu 13. kola, a početak je zakazan za 17 sati

Osječki košarkaši nikako da uhvate željeni natjecateljski ritam. "Brokeri" su prošli vikend neplanirano pauzirali zbog COVID protokola u redovima Cibone, ali od danas bi momčad Stipe Šarlije trebala češće pokazivati svoje umijeće na parketu.


Na red naime dolaze zaostali dvoboji HT Premijer lige, Vrijednosnice Osijek imaju ih čak četiri odraditi, a prvi je danas, kada u sklopu 13. kola u Malu dvoranu Gradski vrt (od 17 sati) stiže zagrebački Furnir (i dalje nema gledatelja, ali dvoboj se može pogledati na platformi HKS TV), koji inače s klupe vodi osječki stručnjak i bivši trener VROS-a Vladimir Krstić. Furnir je i jedan od dužnika, jer još tamo na otvaranju sezone Osječani su u Dubravi doživjeli težak poraz (90:64), a pritom su pružili i najslabije izdanje u ovoj sezoni. Vrijeme je za pobjedu i vraćanje dugova.


- Ne ulazimo u utakmicu razmišljajući o nekoj osveti i slično. Istina, odigrali smo tamo slabo, uvjerljivo smo i zasluženo nadigrani, ali ne treba se osvrtati na ono što je bilo u rujnu prošle godine. Sigurno je samo da onako loše izdanje nećemo ponoviti. I okolnosti su se u međuvremenu promijenile, u našim redovima, kao i u suparničkim došlo je do značajnih promjena u kadru, oni su ostali bez Brzoje, a mi bez Jordana i Dylana, a stigla su i nova imena - kaže kapetan Robert Kujundžić, koji je prije tjedan dana sa suigračima na ovogodišnjoj premijeri bio blizu senzacije. U Zadru je izmaknula pobjeda, koja je danas ipak imperativ.


- Svjesni smo da bodove moramo tražiti protiv momčadi koje su kvalitetno u nekom našem rangu. Zadar je ipak viša razina, ali malo je nedostajalo da ih iznenadimo. Izgubili smo, ali smo pružili partiju koju sada treba ponoviti. U tom slučaju, bodovi ostaju u Gradskom vrtu - optimističan je kapetan osječkog broda.


Imaju Vrijednosnice Osijek razloga za umjereni optimizam. Uz dobro posljednje izdanje, Šarlijina momčad će protiv Furnira biti kompletna. Uz to, zadnjepridošli dvojac, Clarance i Ćelebić imao je sedam dana treniranja i upoznavanja s novim suigračima. Obojica su dobar dojam ostavila na gostujućoj premijeri, sada ćemo ih vidjeti i na domaćoj.


- S obzirom na kratko vrijeme prilagodbe, nove akvizicije su već u Zadru pokazale da će biti ozbiljna pojačanja. Nismo igrali prošlog vikenda, što i ne mora biti loše, jer smo dobili dodatno vrijeme da se pripremimo za ovu važnu utakmicu - naglašava Kujundžić.
Gledajući poredak, ovaj dvoboj je derbi začelja, ali on ipak nije realan. Brokeri su na desetom mjestu, ali uz Cibonu imaju najmanji broj odigranih utakmica (13). Ako uhvate pobjednički ritam, brzo će biti u krugu momčadi koje žele u doigravanja, a u VROS-u ne kriju da imaju veliki motiv biti među osam najboljih u HT Premijer ligi. Za ostvarenje želja treba danas dobiti Furnir...

Nino Benčina
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike