Regija
USPJEŠNA AKCIJA U VINKOVCIMA

Krv je darovalo 79 osoba, od kojih sedmero prvi put
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
VINKOVCI - Nakon što je plan prikupljanja krvi za 2020. godinu Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci ostvarilo sa 110 posto (planirano je prikupiti 1920, a prikupljeno je 2110 doza krvi), i prva akcija u 2021. godini donijela je odličan odaziv darovatelja krvi. Akciji dobrovoljnog darivanja krvi provedenoj uz poštivanje epidemioloških mjera, koju je u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek u svojim prostorijama organiziralo Gradsko društvu Crvenog križa Vinkovci, odazvala se čak 81 osoba, od kojih je 79 (61 muškarac i 18 žena) darovalo krv. Prvi put krv je darovalo sedam osoba, tri muškarca i četiri žene.

Gradsko društvo Crvenog križa zahvaljuje svim darovateljicama i darovateljima krvi koji su ponovno iskazali svoju humanost, a posebnu zahvalu upućuju njihovim volonterkama Lani, Dunji i Sunčici. Iduće akcije bit će održane 23. siječnja, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa, odnosno 26. siječnja, u prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Prijave za termin darivanja krvi zaprimaju se na telefon 332-523, a kako su istaknuli iz Gradskog društva Crvenog križa, mole se svi dobrovoljni darivatelji krvi da poštuju satnicu dolaska koju su dobili putem SMS-a zato da se ne bi stvarala gužva zbog propisanih epidemioloških mjera Stožera. M.K.
Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike