Regija
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA NASTAVLJA POMAGATI U PANDEMIJI

Za poduzetnike 3,2 milijuna kuna
Objavljeno 13. siječnja, 2021.
SLAVONSKI BROD - Poput gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške, i Brodsko-posavska županija pomogla je obrtnicima i gospodarstvenicima koji su se zbog epidemije koronavirusa našli u nezavidnoj situaciji, prenosimo s portala SBplus.

Brodsko-posavska županija još je sredinom travnja prošle godine donijela odluku o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava u svrhu prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa, čime su stvorene pretpostavke za donošenje mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica. "Prihodi i primici županijskog proračuna smanjeni su za oko pet milijuna kuna, ali su rebalansom osigurana sredstva u iznosu od dva milijuna kuna za pomoć mikropoduzetnicima i milijun kuna za pomoć poljoprivrednicima, odnosno govedarstvu. Osigurali smo i kupnju PCR uređaja za testiranje na COVID-19 vrijednu 812.000 kuna, što su sve veliki izazovi i napori za na proračunske prihode u ovakvim gospodarskim okolnostima", u više je navrata isticao brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

U uvjetima kada se epidemija koronavirusa ne smiruje, a novim odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o produljenju epidemioloških mjera do kraja siječnja ove godine, kada, ovisno o epidemiološkoj situaciji, mogu biti ukinute ili produljene, brojni su obrtnici, gospodarstvenici, vlasnici ugostiteljskih objekata i dalje u problemu. Stoga je dobrodošla informacija da Županija i u ovoj godini namjerava pomoći poduzetnicima.

- Za potpore i subvencije poduzetništvu planiran je iznos od 3.210.000 kuna. Naime, zbog epidemije bolesti COVID-19 koja se nastavlja, značajnom broju poduzetnika u RH, a tako i u Brodsko-posavskoj županiji, otežano je i ugroženo poslovanje. Poduzetnici teško mogu obavljati poslovne aktivnosti, a samim tim ne mogu ni ostvarivati prihode. Zbog toga je likvidnost tih poduzetnika, poglavito mikropoduzetnika, značajno narušena i postoje poteškoće u njihovu poslovanju. Brodsko-posavska županija iz navedenog razloga, a sukladno svojim financijskim mogućnostima, planira i u 2021. godini dodijeliti nepovratne potpore za očuvanje i unaprjeđenje poslovne aktivnosti poduzetnicima sa svog područja - naglasio je brodsko-posavski župan Danijel Marušić, prenosi SBplus. D.S.R.
Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike