Osijek
POTPISAN UGOVOR O OSPOSOBLJAVANJU BUDUĆIH POMOĆNIKA U NASTAVI

Županija od 2004. godine ulaže u dodatnu edukaciju dugotrajno nezaposlenih
Objavljeno 12. siječnja, 2021.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i ravnateljica Učilišta Studium iz Vukovara Ana Gale u utorak su u zgradi Županije na Trgu Ante Starčevića potpisali Ugovor o programu osposobljavanja za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi s učenicima s teškoćama, u sklopu projekta poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba.

Prema riječima župana Anušića, vrijednost je potpisanog ugovora 48.000 kuna, a Osječko-baranjska županija platit će i putni trošak do Vukovara onima koji budu pohađali ovaj program.

- Riječ je o projektu koji Osječko-baranjska županija provodi od 2004. Do sada je u zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba uloženo 3,4 milijuna kuna. Ova nam se ulaganja vraćaju jer ovako osposobljeni ljudi pronalaze posao nakon prekvalifikacije, postaju spremni za tržište rada i ostaju živjeti na području naše županije te tako unaprjeđuju našu zajednicu. Ovakvu smo suradnju uspostavili i s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te drugim obrazovnim institucijama prepoznajući potrebe tržišta rada. Ugovorom koji smo danas potpisali bit će obuhvaćeno deset dugotrajno nezaposlenih osoba. Potrebe za pomoćnicima u nastavi svake godine sve su veće - istaknuo je župan.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović napomenula je kako je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osječko-baranjska županija definirala četiri osposobljavanja - za operatere ECDL-a, računovođe za mala poduzeća, voditelje izrade projekata Europske unije i pomoćnike u nastavi. Kako je rekla Katavić Milardović, više od 60 posto polaznika pronalazi posao u roku od šest mjeseci od završetka osposobljavanja. Dodala je kako Županija planira suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i u ovoj godini.

Ravnateljica Učilišta Studium Ana Gale zahvalila je Osječko-baranjskoj županiji zbog prepoznavanja važnosti neprestanog ulaganja u cjeloživotno obrazovanje. Ovo učilište sa sjedištem u Vukovaru svoju podružnicu ima i u Osijeku. Pojasnila je kako će osposobljavanje za pomoćnika u nastavi trajati 218 školskih sati, odnosno ukupno pet mjeseci. Naglasak će biti na praktičnoj nastavi kako bi stekli sva znanja i vještine potrebne za rad s učenicima s teškoćama. Uvjet za ovaj tečaj su završena četverogodišnja srednja škola, liječnička potvrda o sposobnosti za obavljanje tog posla te potvrda o nekažnjavanju. D. Celing
3,4

milijuna kuna uložila je od 2004. godine Osječko-baranjska županija u osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike