Kultura
NAKON POTRESA

MSU je siguran za posjet
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
Nakon nedavne serije snažnih potresa u okolici Zagreba zgrada MSU-a pregledana je zbog mogućih oštećenja. Pregled je pokazao da je zgrada MSU-a sigurna za posjet, uz iznimku multimedijalne dvorane Gorgona, kojoj su potrebne dodatne statičke provjere. Zbog toga se programi u dvorani Gorgona (kino, kazalište, ples i druga djela scenskih umjetnosti) do daljnjega NEĆE održavati.

Svi galerijski prostori (izložbeni prostor, prostor za povremene izložbe, MSU Galerija, Otvorena galerija i drugi) sigurni su i otvoreni prema radnom vremenu Muzeja. Sve izložbe otvorene su i održavaju se prema programu. Trenutačno je u Muzeju u tijeku šest izložbi: Nastavit će se: Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj; Duje Jurić: Mreža oprostorene slike; Atelijer Ivan Kožarić: Laboratorij za oživljavanje; Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma; Ines Krasić: Ekspedicija; Željko Kipke: Magnetic Sounds.

Sukladno s uputama Stožera civilne zaštite, za posjet redovitom izložbenom programu MSU-a trenutačno nije potrebna najava. MSU ima više od 14.000 četvornih metara izložbenih prostora i može osigurati potrebnu distancu i provođenje svih epidemioloških mjera za posjetitelje. Za određen broj programa, poput predavanja i radionica, koji se održavaju u manjim dvoranama, čija veličina uvjetuje ograničenje broja sudionika, može se dogoditi da bude potrebna najava. O takvim događajima obavještavaju preko komunikacijskh kanala - newslettera, društvenih mreža, web-stranice. Mole sve posjetitelje da ne propuste najaviti se za programe za koje je najava potrebna. Za redovit posjet izložbama najava nije potrebna. Dovoljno je doći u MSU. Ulaznice za programe mogu se, kao i obično, kupiti na recepciji Muzeja.

O nastavku programa u multimedijalnoj dvorani Gorgona obavijestit će krajem mjeseca. Pozivamo sve da prate sadržaje MSU-a online, ali također - vidimo se u Muzeju. N.Vek.
Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike