Novosti
PREGOVORI FORTENOVE I NOMAD FOODSA

Kompanija Ledo sve je bliže prodaji vodećem europskom proizvođaču zamrznute hrane
Objavljeno 12. siječnja, 2021.

Fortenova grupa u ponedjeljak je izvijestila da je nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, ušla u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods. "Fortenova grupa odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods", navodi se u priopćenju Fortenove. Izvršni direktor za financije Fortenova grupe James Pearson istaknuo je da je Nomad Foods kompanija s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi. "Ima još, naravno, jako mnogo posla te treba ispuniti niz uvjeta prije nego što postignemo konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspjeti", rekao je Pearson.

"Postupak dubinskog snimanja za poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je sudjelovalo više stranaka, uspješno je priveden kraju prihvaćanjem nastavka pregovora ekskluzivno s tvrtkom Nomad Foods, koja se do sada pokazala iznimno snažnim potencijalnim partnerom za njihovu djelatnost zamrznute hrane", rekao je izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško. Krajnji cilj Fortenova grupe, kako je rekao Peruško, osim maksimiziranja vrijednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju poslovnog područja zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i ljudi koji u njoj rade. Ta transakcija, istaknuo je Peruško, dio je procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi daljnji razvoj. "Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021.", rekao je Peruško. Fortenova je u rujnu prošle godine objavila da je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom.

"Ta potencijalna transakcija u skladu je sa strategijom menadžmenta o nadopunjavanju snažnog organskog rasta u temeljnom poslovanju s akvizicijom vodećih tržišnih brendova zamrznute hrane diljem Europe", ističu iz Nomad Foodsa.

Nomad Foods vodeći je europski proizvođač zamrznute hrane koji ima poznate brendove koji uključuju Iglo, Birds Ey, Findus itd. Sjedište mu je u Britaniji, a dionice su mu izlistane na njujorškoj burzi. H/D.Pav.
Potpisivanje kupoprodajnog ugovora moglo bi se dogoditi krajem prvog kvartala ove godine
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike