Osijek
POČEO BLAGOSLOV OBITELJI I DOMOVA

Maske obvezne za svećenika i domaćine
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
U nedjelju je počeo blagoslov obitelji i u zapadnom dijelu grada, točnije u župama koje pripadaju pod Osječki zapadni dekanat.


Kako je rekao župnik Župe sv. Petra i Pavla, mons. Adam Bernatović, tijekom iduća dva tjedna bit će prilika za osobni susret svećenika i župljana. Dodao je kako će se tom prilikom svi pridržavati epidemioloških pravila. To znači da će svećenik tijekom blagoslova i ministrant koji bude bio u njegovoj pratnji nositi zaštitne maske, a to se očekuje i od obitelji koje budu pohodili. Dan uoči planiranog dolaska svećenika doći će kao prethodnica ministranti, pozvoniti na vratima i upitati svakoga želi li blagoslov ili ne. Blagoslov će se sastojati od molitve i zazivanja blagoslova na obitelj te kratki međusobni razgovor, bez velikog zadržavanja. Župnik Bernatović istaknuo je da će za sve oni koji su bolesni od koronavirusa ili neke druge bolesti blagoslov obitelji i doma biti moguć u nekom drugom terminu. Na oglasnoj ploči u konkatedrali kao i na internetskoj stranici župe (www.svpetaripavao.hr) može se pronaći detaljan raspored. Primjerice, kada je riječ o ovoj župi, u utorak će blagoslovom biti obuhvaćeni svi oni koji stanuju na Trgu Ante Starčevića, Ribarskoj i Kapucinskoj ulici te Šetalištu Petra Preradovića. Drugi svećenik, pak, ići će Jägerovom, Adamićevom, Henglovom i Radićevom ulicom.

- Blagoslov obitelji i stanova prilika je da zazovemo Božji blagoslov na svoju obitelj i dom. Ako je ikako moguće, budimo kod kuće. Na našem stolu neka budu križ i upaljena svijeća. Blagoslov počinje u 9 pa sve dok ne završimo određenu ulicu za taj dan. Blagoslovit ćemo vas križem i izreći svoju čestitku. Svećenik se neće dugo zadržavati - rekao je mons. Bernatović. D. Celing
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike