Regija
I MIHOLJŠTINA POMAŽE

Poslana pomoć vrijednosti 163.110 kuna
Objavljeno 11. siječnja, 2021.

DONJI MIHOLJAC

Nakon što je promptno uplatio 25.000 kuna pomoći za stanovnike pogođenih područja Petrinje, Gline i Siska, Grad Donji Miholjac izdvojio je dodatnih 7500 kuna za kupnju 50 električnih grijalica – uljnih radijatora, a na zamolbu Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Nekoliko uljnih radijatora su donirali građani te obrt Elektronik centar Menges Donji Miholjac. U Petrinju je poslano ukupno 57 uljnih radijatora, a u kombi vozilu je bila i pomoć u hrani, povrću, radnim cipelama i čizmama.

Inače, na područje pogođeno potresom do sada je poslano više od 10 tona pomoći u hrani, vodi, higijenskim potrepštinama, odjeći i obući, čije prikupljanje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac. Osim toga, poslana su dva agregata za struju, kamp kućica i kontejner za stanovanje. Humanitarna pomoć prikupljena s područja Grada Donjeg Miholjca i susjednih općina.

- Do sada smo za pogođena područja poslali pomoć ukupne vrijednosti 163.110 kuna. I nadalje apeliramo da se donacija hrane, higijenskih potrepština i grijalica organizirano prikuplja putem Crvenog križa Donji Miholjac, koji će, sukladno ponuđenim prijevoznim kapacitetima, organizirati prijevoz doniranih predmeta u sabirno skladište Hrvatskog crvenog križa za prihvat humanitarne pomoći u Zagrebu. Zahvaljujemo svim donatorima i volonterima koji su odlučili pomoći stradalima, uz napomenu da će obnova potrajati mjesecima, tako da će i dalje biti potrebno prikupljati pomoć prema stvarnim potrebama na terenu - ističu u GDCK Donji Miholjac. S. Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike