Mozaik
NAJPOPULARNIJE STARE SERIJE

“Prijatelje” više puta gleda čak 63 % ljudi
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
Zahvaljujući karanteni mnogi od nas proveli su sate gledajući ponovno omiljene serije na Netflixu. Iako popularna platforma redovito objavljuje nove serije, neke stare je teško prestići po gledanosti jer se uvijek iznova pokazuje kako ljudi vole po nekoliko puta gledati cijele serije. Naime, u istraživanju koje je proveo BroadbandDeals.com čak 22 posto fanova priznaje da su neke omiljene serije gledali više od deset puta! Zato je autore ankete zainteresiralo koje su to serije najčešće gledane i došli su do podatka da se najviše iznova gledaju "Prijatelji", koje čak 63 posto fanova rado gleda po više puta. To nimalo ne iznenađuje s obzirom na to da je riječ o klasiku koji se našao na 21. mjestu top liste 50 najboljih serija svih vremena koju je objavio američki TV Guide. Druga najčešće gledana serija je britanski "Peep Show" s 59 posto, a treća je američka verzija "The Office" s 55 posto gledatelja koji nađu 74 sata vremena da iznova odgledaju svih devet sezona.

Na četvrtom mjestu je "Brooklyn 99" s 53 posto, a na petom reality show "RuPaul’s Drag Race" koji više puta gleda njih 51 posto. Od šestog do desetog mjesta po višestrukom gledanju su serije: britanska "The Office" (49 %), "Uvijek je sunčano u Philadelphiji" (48 %), "Sex Education" (48 %), "Gilmore Girls" (45 %) i "American Horror Story" (44 %).

I ne samo to, u BroadbandDeals.com su se dosjetili istražiti koja će od novih serija biti višestruko gledana u budućnosti - s obzirom na lockdown u velikom dijelu svijeta - i došli su do otkrića da će to najvjerojatnije biti "Bridgerton", "Schitt’s Creek" i "The Crown".

U anketi koja je dovršena ovih dana ispitano je 2730 gledatelja iz svih krajeva svijeta koji su svi dobili jednaka pitanja: "Koje ste stare serije više puta gledali od ožujka 2020. do danas?" i "Koje nove serije planirate gledati ponovno?", uz popis 70 serija s mogućnošću zaokruživanja više njih.

Ako pogledamo druge ankete, koje uključuju i serije koje nisu isključivo na Netflixu i razdoblje od nekoliko godina, a ne samo 2020., među onima koje se naviše gledaju po nekoliko puta su: "Breaking Bad", "Obitelj Soprano", "Kafić Uzdravlje", "Igra prijestolja", "Mad Man", "Simpsoni", "Curb Your Enthusiasm", "Parks and Recreation", "Seinfeld" i "The Wire". T.Kvorka
Druga najčešće gledana serija je britanski “Peep Show”, a treća je američka verzija “The Office”
63

posto fanova po nekoliko puta je gledalo baš “Prtijatelje”
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike