Regija
SNJEŽNA IDILA NA PAPUKU

Pola se Slavonaca odvezlo na snijegom prekriveni Jankovac
Objavljeno 10. siječnja, 2021.
Djeca su ispred planinarskog doma Jankovac uskočila na sanjke, a uživali su i stariji

Proteklih dana možemo čitati kako malobrojna skijališta u Hrvatskoj rade punom parom, a isti opseg posla imali su i zaposlenici Parka prirode Papuk, posebice oni kod planinarskog doma Jankovac, gdje se u nedjelju slilo pola Slavonije! Na Jankovcu nije bilo skijaša, ali su se djeca, s obzirom na to da je snježni pokrivač bio debeo 10-ak centimetara, oduševljeno vozila na sanjkama.


- Sve je mirisao na snijeg, pa smo kćeri Lori supruga Branka i ja odlučili priuštiti sanjkanje, nije teško bilo potegnuti na Jankovac iz Osijeka. Ništa nije upućivalo na toliku gužvu, no morali smo parkirati automobil kilometar od doma. Uzeli smo sanjke pod ruku i pješačili, a Lora nas je s velikim osmjehom požurivala da se što prije sanjka - rekao nam je Zvonko Sertić. Uz put je nabrojio više od 30 automobila samo osječkih registracija.

Ispred planinarskog doma sve je bilo krcato izletnicima, a djeca su uživala u sanjkanju, snježnom ljuljanu i zip-lineu. Po povratku do automobila uslijedilo je čišćenje debelo napadalog snijega i oprezan povratak do Osijeka, i drugih slavonskih mjesta. Bilo je važno pažljivo odvesti brdsku dionicu do Slatinskog Drenovca, a nakon toga, unatoč snježnim padalinama, vožnja je bila lakša. U nedjelju se zabijelila većina Slavonije i Baranje. Snijeg je u Osijeku stidljivo počeo padati u ranim poslijepodnevnim satima, a već oko 15 sati počeo se zadržavati, na radost djece, na krovovima i tlu.


Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura