Sport
MURSA-OSIJEK LIDER JE ODBOJKAŠKE SUPERLIGE

Polusezona odrađena za čistu desetku, ali posao nije gotov
Objavljeno 11. siječnja, 2021.
Momčad Marija Tepperta jesenski primat potvrdila bez poraza u prvenstvu i Kupu

Kada na zimsku stanku odeš kao lider, jasno je da si odradio sjajan posao. U slučaju odbojkaša Murse-Osijek teško je naći i najmanju zamjerku za dosadašnji učinak, koji je impresivan. Momčad Marija Tepperta je u Superligi ostvarila zamalo i maksimalan učinak. Nanizala je svih deset pobjeda, a od mogućih 30 osvojilo se 29 bodova.


Jesenskom prvaku bod je uspio otkinuti tek sastav iz sredine poretka, Varaždinci su nekako uspjeli „pokvariti“ savršeni učinak.


- Utakmica u Varaždinu je ponudila naše najslabije izdanje dosada, ali treba reći da je i Kitro odigrao kvalitetnu predstavu. Slavili smo u pet setova, nakon što smo gubili 1:2, stoga smo bili na rubu poraza, jer smo četvrti set dobili na razliku, prisjeća se Teppert najneizvjesnijih trenutaka dosadašnjeg dijela sezone, koja je započela još tamo sredinom rujna prošle godine


Prije toga, „mursaši“ su početkom istog mjeseca odrađivali zaostatke iz prethodnog ciklusa u sklopu Kupa Hrvatske. Uvertira su bili dvoboji polufinala i finala domaćeg Kupa. Osječani si igrali za trofej, koji je uzela na kraju zagrebačka Mladost (3:2). Iako im je poraz teško pao, iz njega su odbojkaši s Drave izašli s uvjerenjem da mogu biti ravnopravni s momčadima koje su godinama krojile sam vrh hrvatskog odbojkaškog poretka.


- Bili smo blizu trofeja, drugog Kupa u klupskoj povijesti. Na kraju se ispostavilo da nam je to bio i jedini poraz u četiri mjeseca, kaže trener, koji je i tada bio svjestan da raspolaže s igračima koji su u stanju igrati za trofeje.


- Nadogradili smo kadar kvalitetnim imenima, uz povratnike Davora Bogdanovića, Ivana Matokovića, Krstijana Šućura stigao je i tehničar Gabrijel Ivančić. Poprilično brzo su stvari sjele na parketu na svoje mjesto, a nakon tijesnog poraza u finalu Kupa zaredale su se same pobjede, što je donijelo i dodatno samopouzdanje, koje se najbolje vidjelo u sraz s najboljima momčadima u Superligi. Za kraj prošle godine, dobili smo Mladost u Gradskom vrtu, Kaštelu u gostima, a sve smo začinili i probojem u polufinale Kupa, gdje ne namjeravano stati, najavljuje Teppert, svjestan da će Mursa-Osijek u nastavku sezone (23. siječnja) biti najveća meta konkurenciji.


- Ugodno nam je na vrhu, potrudit ćemo se da tu ostanemo što je duže moguće. U nastavku prvenstva prvo igramo ipak nešto lakše utakmice, tako da mislim da će se poredak krojiti u zadnja tri kola osnovnog dijela kada gostujemo u Splitu i Zagrebu, te između toga dočekujemo Kaštelane. Prva važnije utakmica stiže nam 10. veljače, kada je na programu polufinale Kupa u Gradskom vrtu protiv Splita, što je repriza i prethodnog polufinala. Ždrijeb nam je ispunio želje, glavna je bila da igramo u našoj dvorani, te da izbjegnemo Mladost. Dobili smo protivnika s kojima imamo pozitivna iskustva iz nekoliko posljednjih okršaja, ali naravno da nikakvo opuštanje i podcjenjivanje ne dolazi u obzir. Odradili smo sjajnu polusezonu, ali posao još nije gotov, kaže na kraju Mario Teppert, trener jesenskog odbojkaškog prvaka.
Nino Benčina
OSNAŽENI KADAR

Već kvalitetan igrački kadar u klubu su i dodatno osnažili, svjesni da će i konkurenti u borbi za trofeje angažirati pojačanja. Jedno stiže i u Gradski vrt, do kraja sezone za lidera Superlige potpisao je reprezentativac Sjeverne Makedonije Stojan Iliev, 22-godišnjak visok 189 centimetara koji pokriva poziciju primač/pucač. Dosada je uspješno igrao za skopski Vardar. Trebao bi dodatno zaoštriti konkurenciju u momčadi. Ona koja je odradila dosada odličan posao ostaje na okupu. Dres "mursaša" tako i dalje nose: Davor Bogdanović, Luka Kraljević, Marin Marinović, Ivan Matoković, Kristijan Šućur, Tomislav Suk, Krešimir Prlić, Gabrijel Ivančić, Jurica Šućur, Lovro Škugor, Filip Nedić, David Šmital, Petar Majer, Roberto Varga i Stanko Stanković.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike