Mozaik
DOKUMENATARAC DEXTERA FLETCHERA

Uključivat će i nastup Eltona i Lennona 1974.
Objavljeno 11. siječnja, 2021.
Nakon što je režirao pretprošlogodišnji vrlo dobar biografski igrani film "Rocketman", u kojem je Eltona Johna utjelovio glumac i pjevač Taron Egerton, Dexter Fletcher radi na još jednom filmu o slavnom engleskom glazbeniku, ovaj put dokumentarnom, prenosi NME. Naime, Davey Johnstone, dugogodišnji gitarist Eltona Johna, već godinama skuplja materijal za dokumentarni film koji će pokriti priče i snimke s turneja kroz 1970-e. Među snimkama nalaze se i nikad objavljeni videomaterijali na kojima Elton John i John Lennon provode vrijeme zajedno. Između ostalog, ekskluzivne snimke pokrivaju i koncert u njujorškom Madison Square Gardenu na Dan zahvalnosti 1974., kad se Lennon na pozornici pridružuje Eltonu Johnu.

Dokumentarni film bi trebao nositi naslov "The Pillars Of Hercules" (nadahnut Eltonovim srednjim imenom Hercules) te sadržavati priče koje nisu uključene u film "Rocketman", a koje Johnstone zna iz prve ruke i posjeduje pregršt snimljenog materijala o njima. Govoreći u podcastu Greatest Music Of All Time o projektu, Johnstone je potvrdio da ima odobrenje Eltona Johna i njegova supruga Davida Furnisha da objavi dokumentarac. Također je rekao da je snimanje filma pri kraju, da su preostala snimiti još samo dva intervjua te da smatra kako bi "The Pillars Of Hercules" mogao biti dovršen do Uskrsa.

- Iskreno, nikad ne bih napravio, posebno ne dokumentarne prirode, nešto s čime se Elton ne slaže - rekao je Johnstone.

Nameće se pitanje s čime se to Elton ne bi slagao. Sedamdesete su bile njegove "divlje" godine, pa se nadamo da moguća cenzura određenih događaja neće otupiti oštricu novog filma. D.Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike