Zdravlje
HIGIJENA JE NAJVAŽNIJI PRIORITET

Robot s UV svjetlom čisti i dezinficira površine
Objavljeno 11. siječnja, 2021.

LG-ev robot može se integrirati u ustaljene rutine čišćenja bez potrebe za opsežnom obukom osoblja ili stručnjaka. Kombinirajući svoju stručnost u robotici, umjetnoj inteligenciji i autonomnim vozilima s velikim razumijevanjem potreba korisnika, LG je najavio da razvija autonomni robot koji će koristiti ultraljubičastu svjetlost C (UV-C) za dezinfekciju područja koja se često dodiruju, odnosno područja s velikim prometom ljudi.

LG planira ponuditi UV robot ugostiteljskim objektima, maloprodajnim mjestima, korporacijama i obrazovnom sektoru u SAD-u početkom ove godine.

"Ovaj autonomni UV robot dolazi u vrijeme kada je higijena najvažniji prioritet za goste hotela, studente i posjetitelje restorana“, izjavio je Roh Kyu-chan, potpredsjednik i voditelj divizije za robote u kompaniji LG Business Solutions. „Korisnici mogu biti mirni jer će LG UV robot smanjiti njihovu izloženost potencijalno štetnim klicama.“

LG-jev novi robot omogućit će novi higijenski standard pomažući u dezinfekciji područja koji se često dodiruje i područja s velikim prometom ljudi, a službeno će biti predstavljen na sajmu Digital CES® 2021. Zbog svog autonomnog dizajna robot će se moći lako kretati oko stolova, stolaca i ostalog namještaja te ozračivati površine koje često dodirujemo. Za to će mu trebati od 15 do 30 minuta, dezinficirajući više površina s jednim punjenjem baterije.

LG-jev robot može se integrirati u ustaljene rutine čišćenja bez potrebe za opsežnom obukom osoblja ili stručnjaka. Dizajniran je za lako rukovanje, a osoblje će moći pratiti rad robota preko mobilnih telefona ili tableta. Izloženost zaposlenika UV zrakama bit će svedena na minimum zbog ugrađene sigurnosne brave koju aktiviraju senzori za otkrivanje kretanja ljudi, pritiskom na tipku za zaustavljanje u nuždi ili putem mobilne aplikacije.

“Današnji potrošači očekivat će veću razinu higijene u beskontaktnom ekosustavu s kojim se sada suočavamo”, rekao je Roh. “LG je odlučan iskoristiti svoju stručnost u području robotike, umjetne inteligencije i autonomne vožnje kako bi razvio kreativna rješenja za rješavanje izazova u budućnosti.” M.R.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana