Sport
ODGODA U MADRIDU

Zbog snježne mećave odgođena utakmica Španjolske i Hrvatske
Objavljeno 9. siječnja, 2021.
Zbog povijesne mećave kako su španjolski mediji nazvali snježno nevrijeme u glavnom španjolskom gradu Madridu, zbog čega su zatvorene zračne luke Barajas i mnoge prometnice Europska rukometna federacija (EHF), odgodila je susret 3. kola EHF EURO Cupa između Španjolske i Hrvatske koji se trebao igrati danas (subota) u 18 sati u dvorani WiZink Centru u Madridu.


Premda je hrvatska rukometna reprezentacija rano jutros bila spremna za putovanje, tijekom doručka, u dogovoru sa EHF-om i Španjolskim rukometnom federacijom, donesena je odluka da se susret odgađa. Madrid je naime, pogodila snježna oluja Filomena, kakva se u tom gradu ne pamti već 50-tak godina. Zime su u Madridu inače suhe i dosta blage, a prema posljednjim informacijama mnoge ulice su neprohodne, jer ralice praktički ne postoje i cijeli promet je u kolapsu. Posljednji put tako veliki snijeg u Madridu je napadao daleke 1971. godine. Gradska policija pozvala je stanovnike Madrida da ostanu kod kuće i ne izlaze bez prijeke potrebe. Većina autocesta oko Madrida, ali i u cijeloj Španjolskoj je zatvorena. Odgođeni su i mnogi susreti španjolske nogometne lige. U takvim uvjetima jedino racionalno rješenje bilo je odgoditi i rukometni susret EHF EURO Cupa Španjolska – Hrvatska.
Hrvatska rukometna reprezentacija tako je promijenila svoj raspored i prilagodila ga novim okolnostima. Igrači su vraćeni u sobe Hotela Sheraton na spavanje, a poslijepodne je planiran trening. Hrvatska rukometna reprezentacija na Svjetsko prvenstvo u Egipat putuje u utorak 12. siječnja u prijepodnevnim satima. Hrvatska se nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom. Prvi susret na rasporedu je 15. siječnja s Japanom u 18 sati. HRS
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana