Tehno
HUAWEI

Provjera 5G i LTE tehnologija
Objavljeno 8. siječnja, 2021.
Provjere je provela DEKRA, prvi laboratorij za ispitivanje sigurnosti u Europi akreditiran za SCAS testiranja, izvještaj je objavljen na web stranicama GSMA, a nakon uspješno provedene NESAS (GSMA’s Network Equipment Security Assurance Scheme) revizije od strane GSMA i 3GPP-ova SCAS testiranja, Huawei je postao prvi dobavljač 5G i LTE opreme koji je službeno prošao obje provjere.


NESAS predstavlja ugledni standard u komunikacijskoj industriji, autoritativan je, prilagođen, učinkovit, jedinstven, otvoren, globalan i neprestano se razvija. Nakon uspješne revizije procesa razvoja i životnog ciklusa proizvoda, Huaweijeva 5G i LTE oprema ocijenjena je na sigurnosnim testovima koje je definirala 3GPP, a testiranje prema njihovim zahtjevima omogućuje objektivno mjerenje razine sigurnosti mrežnih proizvoda.


DEKRA, prvi akreditirani NESAS laboratorij za ispitivanje sigurnosti u Europi, proveo je sigurnosne testove na Huaweijevim 5G RAN gNodeB i LTE eNodeB tehnologijama. Testovi uključuju opću sigurnost mrežnih proizvoda, sigurnost zračnog sučelja i osnovna ispitivanja ranjivosti, kao što su zaštita podataka i informacija, šifriranje i zaštita integriteta zračnog sučelja, ispitivanje robusnosti i nejasnoća. Prema izvješću, svi gore navedeni testovi su 100 % položeni.


NESAS/SACS je standardizirani mehanizam procjene kibernetičke sigurnosti. Zajednički su ga definirali GSMA i 3GPP, vodeće organizacije za postavljanje standarda u telekomunikacijskoj industriji. Prilikom stvaranja NESAS/SACS mehanizma savjetovali su se s telekom operaterima, dobavljačima, regulatorima i industrijskim partnerima diljem svijeta. NESAS/SACS je dizajniran posebno za mobilnu industriju. Dostavlja analizu prijetnji, definicije kritične imovine, metodologiju jamstva sigurnosti i općih zahtjeva sigurnosti. Integriranim postupkom procjene. M.R.
NESAS predstavlja ugledni standard u komunikacijskoj industriji
Najčitanije iz rubrike