Regija
SLATINA SE PRIKLJUČILA OPĆINAMA I GRADOVIMA KOJI ŽELE POMOĆI

Sve više općina i gradova za izgradnju obiteljskih kuća stradalima
Objavljeno 6. siječnja, 2021.
SLATINA - Poslije razornih potresa na području srednje Hrvatske, načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov inicirao je akciju kojoj su se odmah odazvali načelnici općina Tisno, Pirovac i Tribunj, u kojoj bi svaka od tih općina već do 1. svibnja obnovila po jednu kuću obitelji s malodobnom djecom razrušenu u potresu na području Banije. Ideji načelnika iz sjeverozapadnog dijela Šibensko-kninske županije priključili su se i gradonačelnica Supetra te gradonačelnici Knina, Svete Nedjelje i Slatine.
Grad Slatina otvorio je podračun za tu svrhu i gradonačelnik Denis Ostrošić moli sve građane, udruge i tvrtke s područja Slatine da se na svaki mogući način uključe u ovu akciju i pomognu konkretnu obnovu ili izgradnju kuće za jednu obitelj koja je ostala bez svoga doma. Gradonačelnik Ostrošić poziva također i svoje kolegice i kolege gradonačelnike i načelnike iz cijele Hrvatske da se priključe i na vrlo konkretan način i odmah omoguće normalan život ljudima na potresom pogođenom području Gline, Petrinje i Siska.


– Prioritet je potrebita obitelj s malodobnom djecom kojoj bismo pomogli od projektiranja do izgradnje objekta „ključ u ruke“. Istodobno molimo sve naše partnere i gospodarstvenike koji se mogu uključiti u nekoj od faza projekta da se odazovu na naš poziv te da se čim prije ekipiramo i krenemo s procjenom stanja na terenu. Trebat će nam odmah geodet, projektant, građevinari, a potom i svi ostali koji bi donirali potreban materijal i namještaj za kuću, a svoj doprinos pružit će i gradske tvrtke i ustanove u skladu sa svojim mogućnostima. – rekao je gradonačelnik Slatine. Prema njegovim riječima, cijeli ovaj proces bit će u cijelosti transparentan da bi javnost bila upoznata sa svim poduzetim aktivnostima i koracima kako bi zajedno pružili novi dom jednoj obitelji na potresom pogođenom području.
– Molim sve koji mogu da nam se pridruže u ovom projektu i hvala im na tome od srca. Vjerujem da hrvatski gradovi i općine i svi njihovi građani ovako zajedno mogu jako puno pridonijeti normalizaciji života na potresom pogođenim područjima Lijepe naše, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
Petar Žarković
Otvoreni podračun
Za pomoć postradalom području otvoren je podračun redovnog računa Proračuna Grada Slatine: HR3024120091520000734 „Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu“, poziv na broj odobrenja: HR68 7765 - OIB uplatitelja.
Možda ste propustili...

DJEČJI DOM “SV. ANA” ZVRŠIO PROJEKT “UČIONICA ZA ŽIVOT”

Renoviran je i opremljen stan za smještaj mladih

PROMOCIJA U HRVATSKOM DOMU

Herojski Vukovar, druga knjiga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana