Novosti
STRUČNJACI ZA SIGURNOST OTVORILI STRANICU PROVJERA.COM

Zaštitite se od prijevara: Provjerite račune i donatorske akcije
Objavljeno 4. siječnja, 2021.
Pokrenuta je internetska stranica Provjera.com gdje svatko može provjeriti brojeve bankovnih računa i donatorske kampanje za stradale u potresu te kako se zaštititi od financijskih prijevara i lažnih kampanja, izvijestili su iz Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Uz potporu te udruge internetska/web-stranica Provjera.com je i pokrenuta, a održava ju skupina, kako kažu iz te udruge, nezavisnih ljudi među kojima su i stručnjaci za upravljanje informacijskom sigurnošću, zaštitom podataka i sigurnosti bankarskih sustava. Stranica i sadržaji stalno se unaprjeđuju uz pomoć volontera iz područja sigurnosti, marketinga i komunikacija, a dostupna je i na društvenim mrežama te se stalno ažurira.

Cilj pokretanja takve stranice je informirati i zaštititi građane od prijevara, lažnih i neprovjerenih informacija i podataka koji svakodnevno kolaju, a kao takvi mogu prouzročiti štetne lančane reakcije, a služi i kao pomoć u sprječavanju financijskih prijevara tijekom prikupljanja internetskih donacija vezanih uz potrese u Hrvatskoj. Osim smjernica za provjeru izvora informacija te mjere predostrožnosti prilikom izvršavanja donatorskih uplata, na Provjera.com nalazi se i popis provjerenih brojeva bankovnih računa organizacija te popis provjerenih donatorskih kampanja. "Iznimno je bitno kontinuirano podizati svijest svakog pojedinca da prepozna potencijalne prijevare i sam donosi odluke", ističe potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alen Delić. H
Možda ste propustili...