Novosti
SLAVONSKI LIJEČNICI SUDJELOVALI U CIJEPLJENJU STANOVNIŠTVA BANOVINE

Dr. Željka Perić: Kako ne bih došla kad vidim koliko im to svima znači
Objavljeno 4. siječnja, 2021.

Poznata liječnica obiteljske medicine, dr. Željka Perić iz Zdenaca, svoju slobodnu subotu provela je u Petrinji i Sisku, gdje je dala svoj doprinos u akciji cijepljenja stanovništva protiv koronavirusa koju je organiziralo Ministarstvo zdravstva u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Koordinacija hrvatske obiteljske medicine poduprla je akciju kako bi se pomoglo timu epidemiologa u nastojanju da spriječi daljnje širenje koronavirusa.


Akciji cijepljenja stanovništva, stradalnika potresa koji su smješteni u vojarni "Predrag Matanović", kao i pripadnika sustava civilne zaštite, vojske i policije koji su na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji, pomogli su liječnici iz Zagreba i Varaždina te dvoje liječnika iz Virovitičko-podravske županije. Bili su to obiteljski liječnik, dr. Berislav Bulat iz Virovitice, povjerenik Hrvatske liječničke komore za Virovitičko-podravsku županiju, koji je već nekoliko dana na postradalom području, i dr. Željka Perić iz Zdenaca, koja se uputila dati stručnu pomoć kolegama na tom području.


"Meni je srce puno, ispunjena sam zadovoljstvom što sam tamo bila i što smo pomogli koliko smo mogli. Imala sam jednu ljudsku potrebu otići i naći se tamo s tim ljudima i kolegama, jednostavno htjela sam biti s njima u njihovoj nevolji. Došli su liječnici i iz drugih krajeva, i moja kolegica i prijateljica Marlena Ljubičić iz sisačke bolnice rasplakala se kad je vidjela da smo došli i mi iz Slavonije. Pa kako ne bih došla kad vidim koliko im to svima puno znači. Jedna gospođa, dok je čekala na cijepljenje, prepoznala me je i upitala jesam li ja ona doktorica što je nagrađivana. Kad sam rekla da sam to ja iz Slavonije, ona zaplače i kaže: ‘Pa vi ste nama došli!‘ Naravno, uvijek bih došla pomoći ljudima u nevolji", ispričala nam je liječnica koja je 2014. godine proglašena najboljom u Hrvatskoj.


Dr. Perić u petrinjskoj vojarni srela se i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavom Capakom, koji su joj zahvalili na angažiranju liječnika obiteljske medicine u aktualnoj situaciji.


"Obiteljska medicina dala je velik obol u borbi protiv COVID-a, pa i sada smo došli pomoći kolegama epidemiolozima i dati svoj doprinos akciji. Svi zdravstveni djelatnici surađuju, doista su angažirani i daju svoj maksimum u toj borbi. Brzi antigenski testovi sada i nama u ruralnim sredinama mnogo pomažu jer se na uobičajena testiranja čeka danima s obzirom na to da su mikrobiološki laboratoriji preopterećeni", kaže dr. Perić.

Dr. Perić je u Sisku posjetila i prijateljicu, radiologinju Marlenu Ljubičić, koja je u subotu bila dežurna na svom odjelu, a s kojom je uspostavila prijateljske odnose aktivnostima u Hrvatskoj liječničkoj komori. P.Žarković
MINISTROVA ZAHVALA VOLONTERIMA
Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je u subotu vojarnu u Petrinji u kojoj se provodilo cijepljenje korisnika sustava socijalne skrbi smještenih ondje nakon razornog potresa. Beroš je zahvalo Hrvatskoj vojsci na primjerenom smještaju korisnika sustava socijalne skrbi, ali i epidemiolozima koji su bili na terenu kako bi im osigurali što veću šansu da ne dobiju zarazu. "Mi sad govorimo o cijepljenju, međutim imamo još dva važna elementa u njihovu djelovanju", napomenuo je Beroš, dodavši da je riječ o brzom antigenskom testiranju korisnika u kolektivnom smještaju i provjeravanju svih protokola u postupanju. Beroš je zaključio da su u trenutku nakon potresa, a s obzirom na epidemiju, epidemiolozi najvažniji u postupanju. "Oni zato jesu tu, a ja sam im došao dati potporu", rekao je Beroš, zahvalivši i volonterima koji su došli iz udaljenih područja. Ministar zdravstva obišao je i Zavod za hitnu medicinu u Sisku, poručivši kako je zadatak njegova resora reorganizirati djelovanje zdravstvene zaštite na području pogođenom potresom. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ŠTO ULOŽITI UŠTEĐEVINU A DA NE IZGUBI NA VRIJEDNOSTI

Nemate dovoljno za nekretninu? Kupite hranu, drva, uložite u solare

2

ULAZAK U SCHENGEN IZ POLICIJSKE PERSPEKTIVE

MUP će bezbolno zbrinuti policajce s granica prema EU-u

3

PANDEMIJSKI VAL PODVARIJANTI OMIKRONA

Simptomi blagi, ali ne
moraju biti i posljedice