Zdravlje
RECEPT ZA LJEPOTU

Nađite vremena za male detoks rituale
Objavljeno 4. siječnja, 2021.
Zdrava prehrana te više voća i povrća ono je što će vam savjetovati svaki dijetetičar, a to su i recepti za ljepotu. Međutim, ono što često ostaje zapostavljeno jesu mali detoks rituali za koje nikad nemamo dovoljno vremena. Ove rituale trebali bismo primjenjivati dugoročno i dosljedno. Jer upravo je upornost i redovitost u zdravim ritualima ono što godi organizmu. Energetsko buđenje je nešto čemu ne pridajemo važnost. Čim se probudite, možete blago protrljati dlan o dlan. Zatim nježno protrljajte lice, vrhovima prstiju pređite preko obrva nekoliko puta, pa nastavite dlanovima od brade k ušima, preko obraza i zatim istrljajte ovlaš ušne školjke.

Popijte mlaki napitak po izboru. Poslušajte svoj organizam i izaberite čaj, biljno mlijeko ili proteinski napitak, ali pazite da bude mlak i pijte polako. Istrljajte tijelo prije odijevanja. Najbolje je da koristite nježnu četku od prirodnog materijala. Važno je stimulirati kožu i potaknuti cirkulaciju. Hodajte vani bar deset minuta. Ako imate kuću s dvorištem, vjerojatno ćete iskoristiti ovo vrijeme za obavljanje nekih poslova. Potrudite se što više pokrenuti, svjesno se sagnite malo jače, istegnite malo više, potrčite malo brže.

Ako nemate vrt, iziđite na terasu i napravite nekoliko vježbi istezanja. Ako nemate terasu, otvorite širom prozor, po mogućnosti onaj na suncu, i duboko dišite uz lake vježbe. Nemojte jesti dok ne ogladnite. Mnogi naglašavaju važnost jutarnjeg obroka, ali doručak treba biti u vrijeme koje najviše odgovara vašem organizmu. Najbolje bi bilo da obavite jutarnju toaletu i tek onda doručkujete. Također, birajte obvezno voće ili povrće. J.Kn.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana