Mozaik
IVONA GLAVAŠ OSJEČKA DIZAJNERICA SA SPLITSKOM ADRESOM

Kampanju Anovi kolekcije
snimila u rodnom Osijeku
Objavljeno 2. siječnja, 2021.
Iako je proizvodnja stala, nisam dopuštala da mi nestanu ideje i volja za kreiranjem

Osječka dizajnerica Ivona Glavaš, koja već godinama živi i radi u Splitu, iskoristila je blagdansko razdoblje kako bi snimila kampanju za svoju kolekciju Anovi u rodnom gradu. Prilikom njezinog posjeta Osijeku, otkrila nam je sve o kolekciji, ali i o svojim planovima za 2021.

Novu kampanju snimali ste u Osijeku. Kako ste došli na tu ideju i koje ste lokacije odabrali?

- Već neko vrijeme imam želju snimiti kampanju u svome rodnome gradu, a kako blagdane najviše volim provoditi sa svojom obitelji, tako sam iskoristila ovaj dolazak za priču u Osijeku s nekoliko kreacija iz meni definitivno najdraže Anovi kolekcije. Pronalaskom posebno lijepog nakita zlatarnice Karat, koji se idealno uklopio uz haljinu, kaput i odijelo, dobila sam dodatnu inspiraciju. Našu priču u fotografijama, u Tvrđi je zabilježio Marko Dukić, a za šminku je zaslužna Martina Ivković.

Recite nam nešto o novoj kolekciji, odakle inspiracija, koje boje prevladavaju i koji materijali?

- Nova Anovi kolekcija odiše glamuroznom energijom i nosi snažnu poruku kao odgovor na ovu neizvjesnu i stresnu godinu, i kada je svijetlo i kada je tamno, na nama je da tu ulogu odigramo najbolje što znamo i zablistamo. Haljine, košulje, suknje, odijela i kaputi izrađeni su od predivnih materijala kao što su čipka, koža, pamuk, svila, vuna. Cijela kolekcija je poprilično slojevita i obogaćena modnim dodacima koji su ručno rađeni.

Kome je ponajprije namijenjena ova kolekcija? Kakvim ženama?

- Namijenjena je ženama koje su odlučne, hrabre, samouvjerene, ambiciozne, elegantne, vole život i ne dopuštaju ni okolini ni situaciji da im poljuljaju snove.

Prema čemu ćete, u poslovnom smislu, pamtiti 2020. godinu?

- Prošlu 2020. godinu pamtit ću kao veliku životnu i poslovnu lekciju. Iako je proizvodnja na neko vrijeme bila stala, nisam dopuštala da mi ideje i volja za kreiranjem nestanu. Baš naprotiv, sve to vrijeme sam iskoristila za dodatno traženje inspiracija i planiranje jesensko/zimske kolekcije koja je bila predstavljena u online izdanju Zagreb Fashion Destinationa, a nakon toga smo proslavili, uz novu kolekciju, šesti rođendan brenda na kojemu su se okupile mnoge poznate dame iz javnog života koje nose Anovi kreacije Domenica Žuvela, Antonia Dora Pleško, Andrea Šušnjara, Ana Gruica, Ana Čagalj, Petra Kraljev, Renata Lovrinčević,... Također, dugo sam imala želju pokrenuti Anovi kolekciju za djevojčice, ali mi je uvijek nedostajalo vrijeme da se tome posvetim kako treba i koliko želim. Tako da sam ovo vrijeme iskoristila za to, pa sada u ateljeu i na našim stranicama možete pronaći minihaljine koje su, bez obzira na situaciju, jako brzo zaživjele i pronašle put do svojih malenih vlasnica.

Smatram da uvijek i iz svega treba izvući najbolje i ne prepuštati se nikakvim negativnim emocijama.

Kakva je općenito situacija u modnom svijetu zbog "lockdowna"?

- S obzirom na to da je većina događanja otkazana, a bilo kakva vrsta razloga za sređivanje ograničena u modnom svijetu, vlada poprilično nezahvalna situacija koju treba nadvladati s kvalitetom, udobnosti i kreativnosti. Tako da moram priznati da smo mi jako zadovoljni reakcijama na posljednju Anovi kolekciju i narudžbama.

Iako je situacija neizvjesna, sigurno imate neke planove za 2021.?

- Vjerujem i nadam se da će se sve uskoro vratiti u normalu, stoga je proljetna kolekcija već osmišljena, a dio materijala je naručen. Također, imam jako zanimljive ideje i za novi event na kojemu bih je voljela predstaviti.

Tanja Kvorka
planovi
PROLJETNA

JE KOLEKCIJA

OSMIŠLJENA
Smatram da uvijek i iz svega treba izvući najbolje i ne prepuštati se nikakvim negativnim emocijama
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike