Crna kronika
TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA

Smrtno nastradao pješak kod zgrade GISKO-a u Osijeku
Objavljeno 30. prosinca, 2020.
Pješak (82) je hodao po zebri iako je bilo upaljeno crveno svjetlo, priopćila je policija

Osamdesetdvogodišnji Osječanin smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 6.35 u blizini središta Osijeka, na križanju Ulice Stjepana Radića i Europske avenije. Na mjesto nesreće kod zgrade Gradske i sveučilišne knjižnice odmah je dojurilo vozilo Hitne pomoći, no, nažalost, Osječanin je podlegao teškim ozljedama.

- Očevidom je utvrđeno da je 82-godišnji pješak prelazio preko obilježenog pješačkog prijelaza za trajanja crvenog svjetla za pješake. U tom je trenutku na njega naletio automobil kojim je upravljao 27-godišnjak. Na mjestu nesreće 82-godišnjak je smrtno stradao, a očevid na mjestu događaja obavila je očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske uz rukovođenje općinskog državnog odvjetnika - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Na ovom raskrižju kod Gradske knjižnice već su se događale teške prometne nesreće, a jedna od njih zbila se u travnju 2014. godine kada je u sudaru vozila Hitne pomoći i još pet automobila teže ili lakše ozlijeđeno čak 10 osoba. Čak tri ekipe Hitne pomoći zbrinjavale su ozlijeđene, a do sudara je došlo kada je vozilo Hitne pomoći, pod uključenom rotacijom i sirenom, jurilo Europskom avenijom prema središnjem osječkom trgu. Radićevom je, pak, ulicom, iz smjera šetališta, nailazio BMW te je došlo do izravnog sudara. BMW je odbačen na tramvajsku postaju i pritom naletio na Toyotu, koja je također završila na tramvajskoj postaji. Žestoki sudar pokušavali su izbjeći vozači još triju automobila, no došlo je do lančanog sudara u kojemu su sudjelovali Chevrolet Aveo, Ford Focus i Škoda Octavia.

Samo stotinjak metara dalje u rujnu 2015. godine smrtno je stradala 16-godišnja Osječanka. Policija je tada izvijestila da je 16-godišnjakinja biciklom prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na raskrižju Europske avenije i Neumanove ulice. Pri tome je u lijevu stranu bicikla i njezino tijelo udario automobil kojim je upravljao 37-godišnjak koji se kretao Europskom avenijom. Ozlijeđena biciklistica prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek gdje je zbog ozljeda preminula. Navedeni pješački prijelaz naknadno je potpuno "izbrisan", no građani i dandanas nerijetko na tom području pretrčavaju cestu.

U prvih 11 mjeseci ove godine u Osječko-baranjskoj županiji dogodile su se 1684 prometne nesreće, što je 10,2 posto manje nego lani. Nažalost, smrtno je stradalo 13 ljudi (lani 19), teško su ozlijeđene 102 osobe te 568 lakše.

Sandra Lacić

POLICIJA MOLI GRAĐANE ZA POMOĆ
Traže se očevici nesreće u kojoj je poginuo Osječanin

Osječka policija moli građane koji su vidjeli prometnu nesreću u kojoj je u srijedu u Osijeku smrtno stradao 82-godišnji pješak da im se jave. Nesreća se dogodila oko 6,35 sati na križanju Ulice Stjepana Radića i Europske avenije.
- U cilju utvrđivanja svih činjenica nastanka prometne nesreće, molimo sve svjedoke i osobe koje mogu dati korisne podatke da se osobno jave u postaju Prometne policije Osijek, ili na broj telefona 031 / 237-112 ili 192 - zamolili su iz policije.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike