Crna kronika
INTERVENIRALA I POLICIJA

Autobus je stao jer putnik
nije htio staviti masku
Objavljeno 21. prosinca, 2020.
Mladić je bez maske na licu ušao u autobus na stražnja vrata, pa se posvađao s vozačem

Neobičnom događaju na autobusnom stajalištu u Ulici Hrvatske Republike u Osijeku, tik uz zgradu Glasa Slavonije, svjedočili su brojni Osječani. Kako smo doznali, zbog nenošenja maske i ulaska u autobus na zadnja vrata došlo je do razmirice između vozača i putnika, a u sve to upleli su se i policajci koji su dojurili s tri automobila. Sve je, uz očevid policije, trajalo gotovo sat vremena, a za to vrijeme autobus koji prometuje na relaciji Jug II - Kanižlićeva, nije vozio.


- Iskreno, mislila sam da je posrijedi pljačka, ili nešto slično, jer je policija vrlo brzo došla, parkirali su jedan automobil ispred autobusa, drugi iza, i brzo su istrčali iz vozila prema autobusu. Kada sam izišla iz pekarnice čula sam kako se sve to dogodilo, odnosno zato što jedan putnik nije htio staviti masku na lice - rekla nam je Marica Kožić, iz osječkog naselja Retfala.

Doznajemo kako je u autobus na stražnja vrata bez maske na licu ušao mladić koji nije poslušao vozača da iziđe iz autobusa, stavi masku na lice i onda ponovno uđe na prednja vrata. Ubrzo je došlo do verbalnog sukoba između njih dvojice, pa čak i do naguravanja. Na kraju je mladić s kartonskom kutijom u rukama izišao iz autobusa. Bilo je tu i dalje povišenih tonova, pa je vozač GPP-a pozvao policiju koja je brzo došla.
Policajci su obavili razgovor s obojicom sudionika ovoga neobičnog događaja, a sve je to potrajalo gotovo sat vremena. Za to vrijeme autobus nije prometovao, pa je GPP na frekventni gradski pravac poslao zamjenski autobus. Policija će se očitovati nakon okončanja istrage.

Milan Bugarić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČETVERO PRIJAVLJENIH U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Prijevara od pola milijuna eura

2

ZORAN KONTAK SVE NEGIRA

Načelnik Popovca prijavljen za seksualno uznemiravanje

3

NEDOSTUPAN HRVATSKIM VLASTIMA

Vukovarac osumnjičen za silovanje iz 1991.