Regija
ADVENT U VINKOVCIMA

Marta Vuković upalila drugu adventsku svijeću u Vinkovcima
Objavljeno 5. prosinca, 2020.

VINKOVCI

Na velikom adventskom vijencu postavljenom oko spomenika Presvetom Trojstvu u središnjem gradskom parku u Vinkovcima upaljena je druga adventska svijeća.

Svijeću koja označava mir upalila je dvanestogodišnja Marta Vuković, župljanka  Župe sv.Vinka Pallottija. Tom je prigodom vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, između ostaloga, rekao: "Ulazimo u drugi tjedan Adventa, vrijeme koje najviše volimo u godini, no ove godine sve je prilagođeno epidemiološkim mjerama. Poruka mira koja ide sa ovom drugom svijećom je da svi pronađemo mir, da u razgovoru sa svojim najbližima dočekamo Božić. Ove godine imali smo sve spremno za naš uobičajni Advent, no prilagodili smo se situaciji koja nas okružuje. Drago mi je da smo zadržali običaj paljenja svijeća i ovim putem pozivam građane da se okrenu svojim obiteljima i da uživamo u najljepšim danima u godini".

Prema riječima patera Ilije Sudara iz Župe sv.Vinka Pallottija svaka adventska svijeća nas treba još više potaknuti na one vrijedosti koje u kršćanskom duhovnom životu najviše vrijede, a to su: ljubav, vjera, nada i mir koji sve to okružuje.
- Nadam se da ćemo i u ovom teškom vremenu zbog koronavirusa ipak uspijeti imati svoj pravi Advent, samo se moramo prilagoditi. Pokušajmo u sebi naći dovoljno poticaja, kroz vjeru i duhovne sadržaje, kako bi ovo Došašće za nas bilo radosno iščekivanje, rekao je.

Marta Vuković, preplavljena emocijama, rekla je kako je za nju paljenje svijeća prekrasan događaj, a sam blagdan Božić, ljubav, sreća i veselje.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike