Crna kronika
U PAKRACU 21-GODIŠNJAKINJA ZAVRŠILA U BOLNICI

Djevojka se otrovala u kupaonici
Objavljeno 5. prosinca, 2020.
Dvadesetjednogodišnja djevojka i 73-godišnja žena završile su u bolnici jer su se otrovale ugljičnim monoksidom. U Ulici Krndija u Pakracu u srijedu oko 23 sata u kupaonici kuće došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom 21-godišnjakinje. "Očevidom je utvrđeno da je do trovanja došlo zbog nepropisno postavljenog plinskog bojlera, dimovodne instalacije te zbog neosiguranog dovoda svježeg zraka u kupaonicu. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu", doznajemo iz PU požeško-slavonske.

Varaždinska policija priopćila je kako se u četvrtak oko 13 sati u Vrtnoj ulici u Vinici u podrumu kuće 73-godišnja žena otrovala ugljičnim monoksidom. Do trovanja je došlo zbog povećane koncentracije ugljičnog monoksida i nedostatka kisika u podrumu zbog rada plinskog trošila spojenog na plinsku bocu te rada štednjaka također spojenog na plinsku bocu.

- Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obvezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva kao što su plamenici i protočni bojleri servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih bar jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva - upozorili su iz PU varaždinske. Iz policije savjetuju građanima i da prilikom korištenja peći ili kamina vode računa o sigurnom okruženju od požara, odnosno da sklone lakozapaljive stvari.

- Očišćeni pepeo može izazvati požar i nakon 24 sata, pa vrući pepeo nemojte bacati u kontejnere za smeće ili druga odlagališta. Provjerite i sustav centralnog grijanja kako biste izbjegli opasnosti izazvane neispravnim uređajem. Također, tople peći na ulje nemojte ponovno uključivati dok se potpuno ne ohlade, a plinska kuhala i druge aparate s otvorenim plamenom ne koristite u prostorima u kojima se skladište, proizvode ili obrađuju zapaljivi i eksplozivni materijali. Ako se u prostoriji osjeti kiselkast miris, odmah isključite plin. Obvezno pozovite dimnjačara ako dimnjak dobro "ne vuče" - savjetuju iz policije. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike