Regija
PRIZNANJE ZA 50-GODIŠNJI RAD VUKOVARSKE UDRUGE

UZOSIO Golubica dobio Plaketu Grada
Objavljeno 3. prosinca, 2020.
VUKOVAR - U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić primila je predstavnike Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem (UZOSIO) Golubica Vukovar, kojima je uručila Plaketu Grada Vukovara jer članovi udruge nisu mogli sudjelovati na svečanoj dodjeli gradskih priznanja.

- Imali smo čast održati prijam predstavnika UZOSIO-a Golubica i predati ima Plaketu Grada Vukovara, koju nisu bili u mogućnosti primiti kad i ostali dobitnici. Iznimno mi je drago da je to udruga koja iza sebe ima 50 godina uspješnog rada, udruga koja je jedna od najbolje strukturiranih udruga na području Vukovara. Osim poludnevnog boravka, oni imaju i dvije stambene jedinice, gdje korisnici žive 24 sata dnevno. Mi kao Grad uvijek stojimo iza njih kroz razne programe, a želim im puno uspjeha u daljnjem radu - rekla je Ivana Mujkić.

Prema riječima Ines Škrbac, tajnice UZOSIO-a Golubica, ova plaketa znak je da je njihov rad prepoznat, a ujedno je i nastavak potpore koju od Grada dobivaju godinama.

- Mi pružamo socijalne usluge organiziranog stanovanja i poludnevnog boravka. Trenutačno sudjelujemo u dva europska projekta, na temelju financiranja iz Europskog socijalnog fonda. Jedan je "Društveni centar IN‘‘, a drugi ‘‘Zajednički kroz život‘‘ - rekla je Škrbac.

Udruga Golubica u okviru organiziranog stanovanja skrbi o 16 korisnika, a poludnevnim boravkom obuhvaćeno je 20 korisnika. M.K.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike