Osijek
MOBILNA APLIKACIJA MKNJIŽNICA

Knjižnica na dlanu korisnika od 7. prosinca
Objavljeno 3. prosinca, 2020.
Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek kontinuirano prilagođava svoje poslovanje, i novim tehnologijama i novim generacijama korisnika. U skladu s tim, od ponedjeljka, 7. prosinca, Knjižnica uvodi novu uslugu - mKnjižnica. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone s operacijskim sustavima Android i iOS, koja olakšava i pojednostavljuje komunikaciju korisnika s Knjižnicom, doznajemo od Dubravke Pađen Farkaš, ravnateljice GISKO-a.

S pomoću te aplikacije korisnici mogu pretraživati e-katalog Gradske i sveučilišne knjižnice, pregledati kalendar događaja, produžiti rok posudbe ili zatražiti pripremu literature, primjerice za seminare, završene radove i slično. Aplikacija sadržava i druge elemente ključne za korisnike, kao što su radno vrijeme Knjižnice, česta pitanja, kontakti te poveznice na Facebook, Twitter, Instagram i YouTube kanal Knjižnice, ali i posudbu e-knjiga.

Ona omogućava generiranje korisničkog broja u barkod, koji se prikazuje na zaslonu pametnog telefona te ga korisnici daju na skeniranje djelatnicima posudbenih odjela, tako da više ne moraju nositi fizičku člansku iskaznicu prilikom posudbe građe ili rada u čitaonicama.

Aplikaciju su razvili djelatnici koprivničke Knjižnice i čitaonice "Fran Galović", a u suradnji s njima aplikacija je prilagođena poslovanju Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i potrebama njezinih korisnika. Aplikacija mKnjižnica (GISKO knjiznica Osijek) može se instalirati preko Google Playa ili platforme Apple Store, čije su poveznice dostupne i na mrežnoj stranici Knjižnice. Dakle, od ponedjeljka će vam Knjižnica biti - na dlanu.
I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike